Kryefjala Logo

Emocionet nëpër të cilat duhet të kaloni përpara se të mund ta kapërceni vërtet thyerjen e zemrës

2 Dhjetor, 2023 | 11:18 am

Duhet të ndjesh gjithçka për të ecur përpara.

Humbja e një partneri (për çfarëdo arsye) është një ngjarje dobësuese. Kur kaloni një ndarje, ju jeni të mbushur me një slitë me emocione të dhimbshme.

1. Mohimi: “Kjo nuk mund të ndodhë.”

Ju vazhdoni të shpresoni se ai do t’ju telefonojë ose do t’ju dërgojë mesazhe. Jeni të tronditur nga ajo që ju ka ndodhur. Zemra juaj e hedh poshtë të vërtetën. Ndiheni të shkatërruar, të trullosur, të frikësuar dhe të mpirë. “Kjo nuk mund të jetë e vërtetë,” ju qani. Ju nuk jeni në gjendje të pranoni humbjen tuaj. Ju kapeni pas shpresës se përfundimisht do të pajtoheni me partnerin tuaj – që i dashuri ose burri juaj do të shfaqet në pragun tuaj plot pendim dhe do t’ju dëshirojë kthimin.

2. Zemërimi: “Pse po ndodh kjo? Unë nuk e meritoj këtë.”

Efektet mpirëse të mohimit fillojnë të shkrihen dhe dhimbja juaj shfaqet. Por ju nuk jeni gati të pranoni realitetin e humbjes së partnerit tuaj. Jeni shumë të zemëruar me burrin ose të dashurin tuaj për mungesën e emocioneve, tradhtinë ose abuzimin. Ju përpiqeni të ndrydhni zemërimin tuaj, por ju duhet të fajësoni dikë për padrejtësinë që ju është bërë, dhe kështu ju projektoni agresionin tuaj të zhvendosur mbi këdo që kalon rrugën tuaj.

3. Pazaret: “Të lutem ndalo dhimbjen. Më vjen keq. Unë premtoj të bëj më mirë.”

Ti i lutesh Zotit, bën pazare me veten dhe i lutesh ish-it që të të kthejë për të shmangur realitetin e dhimbshëm të humbjes tënde. Ju mund të fajësoni veten në mënyrë irracionale; ju mendoni, “Sikur të kisha thënë ose bërë diçka ndryshe.”

Ju i bëni lutje Fuqisë suaj të Lartë, duke shpresuar se Ai do të ndërmjetësojë disi rrethanat tuaja. Ju fantazoni se gjërat do të kthehen si kanë qenë.

4.Depresioni: “Kam humbur interesin për gjithçka. Gjithçka që dua të bëj është të fle.”

Trishtimi ekstrem, faji, frika dhe keqardhja janë pjesë e procesit të pikëllimit. Keni ndjenja dëshpërimi, zbrazëtie, malli dhe vetmie të fortë. Ti qan shumë dhe në mënyrë të pakontrolluar. Mund të keni humbje peshe, shtim në peshë, sulme paniku ose ankthi, pagjumësi ose lodhje akute.

5. Pranimi: “Ajo ende dhemb, por e di që do të jem mirë.”

Ju pajtoheni me humbjen e marrëdhënies suaj: humbjen e dashurisë, sigurisë dhe shoqërimit të tij dhe të ardhmen tuaj së bashku. Më në fund e kupton se je i bekuar që lirohesh nga i dashuri yt gënjeshtar dhe abuziv.

Ti e pranon faktin që burri yt i pafat iku me një kameriere 29-vjeçare. Ju mund të keni ende ndjenja keqardhjeje, faji dhe zemërimi, por ju e pranoni realitetin e situatës suaj. Ju e pranoni se marrëdhënia juaj ka mbaruar, partneri juaj nuk është më pjesë e jetës suaj dhe filloni të jetoni jetën si një individ i pavarur. .

Të ngjashme