Kryefjala Logo

Emma Heming Willis pranon se po vuan si kujdestare për bashkëshortin Bruce Willis:’Nuk jam mirë’

16 Gusht, 2023 | 2:11 pm

Emma Heming Willis ka qenë jashtëzakonisht e sinqertë në lidhje me rolin e saj si kujdestare që kur burri i saj Bruce Willis u diagnostikua me demencë frontotemporale në shkurt 2023. Aktori i njohur ka qenë i rrethuar nga familja e tij e dashur, ndërsa po luftonte me formën progresive të demencës, për të cilën nuk ka kurë. Një pjesë kryesore e pranisë sociale të Heming Willis rrit ndërgjegjësimin për ndikimet e demencës frontotemporale, jo vetëm për ata që janë diagnostikuar, por edhe për ata që ofrojnë kujdes.

Në një postim në Instagram të postuar më 14 gusht 2023, Heming Willis filmoi veten e ulur në sediljen e përparme të makinës së saj, pasi u kthye nga një shëtitje. Ajo shprehu mirënjohjen dhe gëzimin e thellë nga shikimi i fotove që ndjekësit e saj ndanë me të.

Ajo deklaroi, “Unë po u kërkoj partnerëve të kujdesit të më dërgojnë foto sepse thjesht mendoj se është kaq e rëndësishme për ne që të ndajmë mendimet tona, të cilat për mua mund të ndihen shumë si dënim dhe errësirë.”

“E di që duket sikur jam jashtë, duke jetuar jetën time më të mirë,” tha ajo. “Duhet të bëj një përpjekje të vetëdijshme, çdo ditë, për të jetuar jetën më të mirë që mundem. Unë e bëj atë për veten time. Këtë e bëj për dy fëmijët tanë. Dhe Bruce, i cili nuk do të donte që unë të jetoja ndryshe.”

Heming Willis përshkroi vendin unik dhe të komplikuar në të cilin jetojnë kujdestarët, pasi ata banojnë në një botë të përqendruar në mbështetjen e një të dashuri të sëmurë, ndërsa përpiqen të mbajnë kokën mbi ujë. Përvoja e saj ka rezonuar me shumë njerëz në mbarë botën, ata që gjithashtu duhet të balancojnë rolet e kujdestarit, prindit dhe partnerit ndërsa përballen me humbjen e afërt.

Ajo tha: “Nuk dua të keqinterpretohet se, për shembull, jam mirë. ‘Sepse nuk jam. nuk jam mire. Por unë duhet të bëj më të mirën, për hir të vetes dhe familjes sime, sepse, përsëri, kur nuk kujdesemi për veten, nuk mund të kujdesemi për askënd që duam.”

Heming Willis e kuptoi rëndësinë e jashtëzakonshme të kujdesit për veten në mënyrë që të kujdesesh për të tjerët, edhe kur kjo duket e pamundur. “Kjo është një përpjekje e vetëdijshme. Nuk më vjen lehtë. Por unë jam duke bërë më të mirën që mundem. Gjithmonë, “tha ajo. Hapja e saj rreth vështirësive të të qenit kujdestare hodhi dritë mbi aspektet e rolit që shpesh lihen të pashprehura, si përballja me djegien e kujdestarit.

Ajo u bëri thirrje ndjekësve dhe kolegëve të saj që të “vazhdojnë të kërkojnë atë gjë apo moment të bukur në ditën tuaj”. Kërkesa e saj theksoi një të vërtetë të vështirë, një të vërtetë të ndjerë thellë nga ata që kalojnë nëpër sëmundje dhe zi: Për t’i mbijetuar pikëllimit gjithmonë të pranishëm të vështirësisë, ne duhet të kërkojmë momente të vogla bukurie. Të jesh i gjallë do të thotë të ecësh përgjatë një tehe të hollë si brisk, duke mbajtur njohurinë se asgjë këtu nuk është e përhershme. Edhe në mes të pikëllimit epike, bota rreth nesh duron. Ne jemi të rrethuar nga ekzistenca e njëkohshme e pikëllimit dhe gëzimit, duke mbledhur forcë përmes pranimit të asaj të vërtete.

Të ngjashme