Kryefjala Logo

Ekspertët zbulojnë sjelljet e forta dhe të pavarura që gratë nuk duhet të tolerojnë kurrë në një lidhje

22 Janar, 2024 | 9:15 am

Nëse partnerët e tyre nuk mund t’u ofrojnë atë që meritojnë, këto gra të egra do të largohen.

1. Një grua e fortë dhe e pavarur nuk e toleron ndezjen e gazit nga partneri i saj.

“Shumica e grave, partneri i të cilave e shtrembëron realitetin për t’iu përshtatur nevojave të tij, së pari vënë në dyshim kujtimet dhe perceptimet e tyre. Disa kapen duke menduar se ata duhet të jenë ata që kanë problemin, sepse ata supozojnë se partneri i tyre është po aq i sjellshëm dhe i arsyeshëm sa ata. Pra, ata qëndrojnë.

Por gratë e forta dhe të pavarura e dinë se të bësh supozime për dikë tjetër,qoftë edhe dikë që e duan,do t’i shkaktojë vetëm dhimbje. Në vend të vuajtjes, ato zgjedhin t’i lënë ndezësit e gazit menjëherë.” — Dr. Karen Finn

2. Një grua e fortë dhe e pavarur nuk e toleron gjuhën kontrolluese nga partneri i saj.

“Gratë e forta fuqizojnë veten duke qenë rregullisht vetë-reflektuese, duke e kapur veten duke u fokusuar në vlerat, vizionin, besimet dhe qëllimet e tyre. Ata nuk tolerojnë asgjë më pak se ndershmërinë, sigurinë, besimin, respektin dhe besueshmërinë, duke çuar në një reciprocitet të shëndetshëm në një marrëdhënie që demonstron dashuri të vërtetë.

Një grua e pavarur, me vetëbesim nuk do të lejonte kurrë dikë t’i tregonte asaj se çfarë mendon, ndjen, ka nevojë ose dëshiron – ose çfarë duhet të mendojë ose ndjejë. Ajo e njeh menjëherë këtë si shkelje të kufijve të saj… dhe kështu thotë!”. -Rhoberta Shaler, PhD.

Të ngjashme