Kryefjala Logo

Ekspertët zbulojnë nëse mund të ndryshoni vërtet një person tjetër dhe nëse po, si?

23 Gusht, 2023 | 12:21 pm

Ndryshimi kërkon shumë punë sfiduese.

Pra, është e natyrshme që disa njerëz të mos duan të përballen me betejat ekstreme të përfshira në ndryshimin e tyre.

Kur një person që e doni nuk dëshiron të ndryshojë, ndoshta do ta gjeni veten duke pyetur veten se si mund t’i bëni ata të ndryshojnë.

Disa ekspertë zbulojnë nëse mund të ndryshoni vërtet një person  dhe nëse po, si:

1. Çfarë ndodh me kufijtë?

Jo, nuk mund të ndryshosh një person tjetër. Megjithatë, duke vendosur kufij në një marrëdhënie, jeta do të ndryshojë me kalimin e kohës. – Audrey Tait

2. Jo, por ju mund të ndryshoni veten.

Jo, nuk mund të ndryshosh një person tjetër. Modelet tona të zakoneve janë krijuar në fëmijëri dhe praktikohen për dekada, kështu që duhet përpjekje që ne të ndryshojmë. Ju mund të mbështesni një person tjetër, por ai duhet të ketë dëshirën dhe të bëjë përpjekje vetë.

Ndonjëherë “inkurajimi” ynë duket sikur po përpiqemi t’i kontrollojmë ata, gjë që i largon.

Ky është rezultati i kundërt që duam. Në fund të fundit, ne nuk mund të ndryshojmë askënd tjetër. Megjithatë, ne mund të ndryshojmë vërtet veten nëse kemi dëshirë.

•Këtu janë katër hapa të nivelit të lartë për të ndryshuar veten në vend që të përpiqeni të ndryshoni dikë tjetër:

1. Njihni modelet e zakoneve tuaja të vjetra që kufizojnë ose bllokojnë aftësinë tuaj për të qenë vetvetja juaj më e mirë.

2. Ndërprisni zakonin e vjetër pasi po ndodh në mënyrë që ta ndaloni atë. Me kalimin e kohës do të jeni në gjendje ta ndaloni zakonin më herët dhe më herët derisa të mund ta kapni atë përpara se të filloni.

3. Praktikoni një zakon të ri të shëndetshëm që do të mundësojë kuriozitet, paqe, mirësi dhe kreativitet dhe një mënyrë të re për të parë dhe jetuar jetën.

4. Vazhdoni të praktikoni derisa zakonet e reja të bëhen mënyra juaj e re e të qenit.

Të ngjashme