Ekspertët parashikojnë se si do të ndryshojë martesa në 25 vitet e ardhshme

3 muaj më parë

Për shekuj me radhë, martesa është përcaktuar si një partneritet i ndërtuar mbi dashuri, besim dhe përkushtim.

Shumë ide rreth martesës kanë ndryshuar në mijëra vitet e fundit.
Dhe madje edhe në dy dekadat e fundit.
Ne i kërkuam një grupi ekspertësh të marrëdhënieve të parashikojnë se si do të duket martesa pas 25 vjetësh dhe këtu janë parashikimet e tyre.

•Gratë do të përqafojnë pavarësinë dhe do të martohen sipas kushteve të tyre
Në 25 vjet nga tani, më shumë gra do të fuqizohen dhe do të jenë të pavarura financiarisht për t’i thënë jo martesës dhe jetojnë jetën e tyre sipas kushteve të tyre.

Kur një burrë martohet, jeta e tij bëhet më e mirë.
Por kur një grua martohet sot, përgjegjësitë dhe kërkesat e saj për kohën dhe energjinë e saj rriten, aq më tepër kur ajo ka një punë me kohë të plotë.

Beqaret sot ndihen më pak se kur nuk janë në një lidhje.
Por pas 25 vitesh, vajzat do ta dinë se nuk janë të përcaktuara nga statusi i tyre martesor dhe do t’i thonë më shumë po vetes dhe jo kërkesave të shoqërisë në formën e martesës.

A do të jenë të dashuruar dhe do të shijojnë marrëdhëniet? Patjeter qe po!
A do të sakrifikohen për të qenë grua? Jo për aq kohë sa ata e dinë vlerën e tyre dhe janë të pavarur financiarisht.

Është përmes asaj martese që ne arrijmë të zgjerojmë veten dhe të shërojmë plagët tona të fëmijërisë.

Një enë angazhimi e shëndetshme, e dhembshur, emocionalisht e pjekur, ku mund të mësojmë të bashkohemi dhe të jemi të pambrojtur në mbështetjen tonë për një tjetër që ne e quajmë shokun tonë të jetës. Shpirti ynë binjak.

•Mbështetja më e madhe jomartesore do të thotë më pak kërkesë për martesë konvencionale
Ndërsa numri i njerëzve që martohen më vonë në jetë ose jo të gjithë vazhdon të rritet, beqarët do të përballen me më pak presion dhe stigmë për zgjedhjen e tyre pasi të qenit beqarë do të jetë më i zakonshëm.
Njerëzit që nuk janë martuar kurrë mund të krijojnë familje të qëllimshme me të afërm, miq dhe njerëz të tjerë që kërkojnë të ndërtojnë komunitetin.

Këto sisteme mbështetëse jomartesore do të ofrojnë gjithashtu ndihmë për rritjen e fëmijëve për ata që duan të kenë fëmijë.

Ndërhyrjet riprodhuese më të përballueshme do të jenë në dispozicion të grave, të cilat, nga ana tjetër, do të ndihmojnë në lehtësimin e presionit për martesë deri në një moshë të caktuar.

Të ngjashme