Ekspertët japin 5 arsye pse nuk duhet të mbani reçipeta!

2 vite më parë

Qarkullimi i gjakut do të përmirësohet

Të gjithë duam që rrobat tona të jenë të përshtatshme, por gjithmonë përpiqemi të blejmë sutjena të shtrënguara. Në fakt, veshjet e ngushta shtrëngojnë indin tonë të gjirit. I gjithë ky tension dhe kompresim mund të shtrëngojë enët e gjakut dhe të parandalojë qarkullimin e gjakut, ashtu si çdo veshje tjetër e ngushtë. Mos veshja e reçipetave do të bëjë që gjaku të rrjedhë lirshëm, duke i dhënë gjirit një pamje më të shëndetshme dhe duke përmirësuar rrjedhën e gjakut në të gjithë trupin.

Do flini më mirë

Është praktikë e zakonshme të vishni sutjena gjatë natës ndërsa flini. Por ky zakon nuk është i shëndetshëm. Siç tregon një studim, sutjenat mund të ndikojnë në gjumë. Pra, hiqini ato para se të shkoni në shtrat për të fjetur më mirë.

Mund të rrisë madhësinë

Ne shpesh përdorim reçipeta push-up për tu dukur më në formë, por mënyra më e lehtë për të pasur një gjoks më të plotë dhe një qafë më të dukshme nuk është të vishni sutjena. Kjo për shkak se kur gjoksi varet natyrshëm, muskujt pektorialë bëhen më të fortë sepse punojnë kundër gravitetit. Pra, edhe nëse gjoksi nuk rritet, muskujt e shtrënguar do të bëjnë që gjoksi juaj të duket më i plotë.

Gjinjtë tuaj do të bëhen më të fortë dhe më të gjallë

Profesori Jean-Denis Rouillon i Universitetit të Besançon kaloi 15 vjet duke studiuar anatominë e femrës. Ja çfarë zbuloi ai: një grua ka një gjoks më të tonifikuar pas një viti pa veshur sutjena dhe ka gjinj më joshës dhe më të mëdhenj me afro 7 mm më shumë. Rezultate të ngjashme janë gjetur edhe në studimet japoneze.

Shëndeti juaj i përgjithshëm i gjirit do të përmirësohet

Shmangia e sutjenave gjithashtu mund të ndihmojë në përmirësimin e shëndetit të lëkurës dhe muskujve pasi përmirësohet fluksi i gjakut, tkurret toni i muskujve dhe djersa e papastërtia nuk mbesin më të bllokuara nën materialet e reçipetave që parandalojnë lëkurën të marrë frymë.

Të ngjashme