Kryefjala Logo

Ekspertët e marrëdhënieve zbulojnë se si të dini nëse jeni të mirë në intimitet

8 muaj më parë

Intimiteti nuk ka të bëjë vetëm me seksin. Edhe pse bëhet fjalë edhe për këtë!
Ajo që shumë njerëz mendojnë si “intimitet” mund të përshkruhet më saktë si epsh. Kjo është ana fizike, ana kimike dhe – nëse jeni me fat – ana e egër e intimitetit.

•Jeni të gatshëm të humbisni një debat

Shenja kryesore se jeni të shkëlqyer në intimitet është aftësia juaj për të hequr dorë nga një temë, për të varrosur atë njohuri që sapo kishit që mund të lëndonte të dashurin tuaj dhe aftësitë tuaja për të bërë kompromis në vend që të fitoni argumentin.

Ju jeni të vetëdijshëm se sa të ndryshëm në shumë nivele bazë janë edhe të dashuruarit e vërtetë dhe preferoni të jeni në paqe me një të dashur sesa të detyroni mendimin tuaj.

Shenja e fundit që ju jeni të shkëlqyer në intimitet është shpesh lehtësimi në fytyrën e personit tjetër, pasi ai ose ajo kupton se nuk jeni gati për të fituar gjithmonë, por për të treguar dashurinë, besimin dhe gatishmërinë për t’u dorëzuar kur ka kuptim.

•Ju e vlerësoni intimitetin joseksual – Intimiteti joseksual është komponenti më pak i përfolur dhe i nënvlerësuar i intimitetit. Një çift që gëzon intimitet joseksual me njëri-tjetrin krijon një lidhje të ndërsjellë që e çon marrëdhënien e tyre në një nivel tjetër. Intimiteti jo-seksual përfshin përqafimin, puthjen dhe madje edhe një masazh të butë.

•Ju demonstroni besim dhe pranim të partnerit tuaj – Intimiteti është shpesh një nënprodukt i lidhjes së përgjithshme emocionale që ndani me personin. Të kuptuarit e heshtjeve dhe shprehjeve joverbale të njëri-tjetrit është një shenjë e vërtetë e njohjes së njëri-tjetrit. Dikush mund të jetë origjinal dhe i papërpunuar pa frikë se do të gjykohet.

•Intimiteti seksual është relaksues dhe i gëzuar për ju dhe partnerin tuaj – Shpesh në intimitetin seksual, komunikimi verbal është shumë më pak dhe të dy duhet të jenë super aktivë për të kuptuar njëri-tjetrin pëlqimet dhe mospëlqimet e intimitetit seksual. Intimiteti i përgjithshëm seksual duhet të jetë relaksues dhe i këndshëm për të dy.

Të ngjashme