Kryefjala Logo

E vetmja gjë që kërkon një falje e sinqertë

16 Qershor, 2024 | 12:04 pm

Pavarësisht se sa shumë dëshironi të faleni, të thuash që të vjen keq funksionon vetëm nëse e përfshini këtë.
E vetmja gjë që kërkon një falje e sinqertë “Dëgjo, unë jam për të kërkuar falje,” thotë Knowles. “Por nëse vazhdoni të thoni fjalët më vjen keq, por nuk ndryshoni kurrë sjelljen tuaj, kjo nuk do të thotë të merrni përgjegjësi.”

Knowles thotë: “Partneri juaj përfundimisht do të thotë se nuk më intereson që ju vjen keq.”

Dhe nuk ka të bëjë me të qenit pasiv-agresiv apo i vrazhdë; partneri juaj thjesht po e mban atë të vërtetë me ju.

Këtu është realiteti, ata janë të lodhur duke dëgjuar “Më fal” gjatë gjithë kohës. Po, është rraskapitëse të falësh dikë për të njëjtat gabime pa pushim. Sinqerisht, nuk është vetëm e lodhshme, por edhe mungesë respekti.

Partneri juaj nuk meriton një premtim tjetër të rremë. Ajo që ata kanë nevojë është një ndryshim në sjellje ose ndershmëri.
Dhe nëse jemi plotësisht të sinqertë, duhet t’i bëjmë vetes një pyetje të drejtpërdrejtë: A na vjen vërtet keq?

Këtu ka dy mundësi:

Ju nuk e shihni sjelljen tuaj si të gabuar. Megjithatë, ju kërkoni falje sepse e kuptoni se veprimet tuaja i lëndojnë ata.
Ju vjen keq dhe vërtet dëshironi të përmirësoheni, por vazhdoni ta gjeni veten duke bërë të njëjtat gabime.
Kjo është arsyeja pse Knowles sugjeron këto dy hapa.

1. Kuptoni veprimet tuaja

Si fillim, është e rëndësishme të kuptoni se veprimet tuaja kanë pasoja.
Me shumë mundësi, ju keni thyer besimin në marrëdhënien tuaj. Ju e keni lënduar aq shumë partnerin tuaj, saqë ai ndihet i mundur dhe në teh. E vërteta është se ata nuk mund t’ju besojnë edhe pse duan. Dhe pranimi i kësaj për veten e tyre është një thirrje zgjimi tepër e dhimbshme.

2. Eksploroni dhimbjen e tyre

Kur të kuptoni veprimet tuaja, duhet të filloni të eksploroni dhimbjen e partnerit tuaj më pas. Me shumë mundësi, partneri juaj e ka varrosur dhimbjen e tij thellë brenda vetes.

Ata dinë të fshehin dhimbjen e tyre dhe tashmë janë të përjashtuar mendërisht nga marrëdhënia.

Kjo është arsyeja pse ju duhet të uleni me partnerin tuaj dhe të flisni për gjërat. Pranoni gabimet tuaja të së kaluarës dhe dëgjoni dhimbjen e tyre, edhe nëse kjo ju bën të ndiheni rehat.

Por mbani mend, nuk ka nevojë të ndiheni të turpëruar për këtë. Të qenit i ashpër me veten nuk do ta zgjidhë problemin e vërtetë.

Të ngjashme