E vërteta rreth intimitetit si të martuar dhe pse kaq shumë bashkëshortë janë të frustruar

3 muaj më parë

Pavarësisht se sa romantike ishte dasma, e vërteta për marrëdhëniet intime pas martesës është se një jetë e shkëlqyer nën çarçafë nuk është garanci.

Megjithatë, kjo nuk do të thotë se akti nuk mund të jetë përmbushës, argëtues dhe emocionues vetëm sepse jeni martuar ligjërisht.
Përkundrazi, jeta juaj intime mund të jetë edhe më e kënaqshme se më parë.
Çfarë është e vërtetë për intimitetin pas martesës?

•Do të ketë rënie(dhe kjo është në rregull)
Nëse mendoni se intimiteti mund të jetë një barometër se sa të lumtur jemi në një martesë,nuk është gjithmonë kështu.
Marrëdhëniet intime nuk janë kurrë të thjeshta.
Dhe të besuarit se duhet të jetë, shpesh na bën të nxjerrim përfundime rreth martesës sonë që mund të jenë të rreme.

Pothuajse të gjitha çiftet kalojnë nëpër periudha kohore ku akti intim bëhet një temë e vështirë dhe e vështirë për t’u lundruar.
Ndoshta një person nuk ndihet në humor dhe tjetri po.
Ose arritja e orgazmës është e vështirë dhe stresuese.
Ndonjëherë ne përjetojmë dhimbje gjatë aktit, e cila gjithashtu mund të krijojë një marrëdhënie komplekse me të.
Ideja është se marrëdhëniet e shpeshta nuk ndodhin vetëm në çiftet që kënaqen duke bërë aktin , ai gjithashtu ndodh në çiftet ku njëra nga palët nuk ka dëshirë për intimitet gjithashtu.

Me kalimin e viteve,studiues të temës kanë vëzhguar shumë njerëz që kryejnë marrëdhënie intime që në fakt nuk e duan apo nuk i pëlqejnë.
Pse? Për shumë arsye:

Sepse ata e kanë ndjerë se është pjesë e detyrës së tyre si bashkëshorte.
Për ta bërë partnerin e tyre të ndalojë nervat për aktin.
Sepse ata kanë lexuar artikuj të shumtë për rëndësinë e planifikimit të marrëdhënieve.
Pra, ndërsa intimiteti mund të jetë i rëndësishëm në një marrëdhënie është më e rëndësishme që akti që bëni të jetë akti që ju pëlqen.
Përndryshe, rrezikoni të përfundoni duke bërë marrëdhënie intime performative.
“Kur njerëzit përdorin një statistikë për të përcaktuar shpeshtësinë e tyre intime, ajo përforcon intimitetin performues, që është kur ju kaloni nëpër lëvizje vetëm për të kontrolluar kutinë.”shpjegon një terapiste.

Pra, nëse nuk kryeni marrëdhënie shpes,mos nxitoni të arrini në përfundimin se diçka nuk shkon.
Për sa kohë që ajo që po bëni është e kënaqshme, kjo është pjesa më e rëndësishme.
E vërteta për intimitetin pas martesës ka të ngjarë të jetë e ndryshme nga ajo që ju jeni shtyrë të besoni.
Disa çifte ndalojnë së bëri , të tjerë vazhdojnë si më parë.
Por periudhat e thata dhe përvojat e pakta intime mund të përmirësohen në mënyrë të jetë diçka që ju pëlqen dhe e prisni përsëri.

Sepse dëshira e ulët dhe libidot e papërputhshme nuk janë domosdoshmërisht një shenjë se jeni të dënuar.
Ata janë një shans për të rifituar lidhjen tuaj dhe për të krijuar një jetë intime të kënaqshme.
Ajo që dëshironi dhe meritoni.

Të ngjashme