Kryefjala Logo

E refuzuar nga shkollat e gjimnastikës sepse ka sindromën Down. Sot ajo është kampione!

10 Tetor, 2023 | 12:23 pm

Kjo është Alice.

Lindur në vitin 2005, në Lombardi.

Sytë e saj janë blu të çelur, në formë bajameje, të ndryshëm nga ata të të gjithë shokëve të saj.

Thonë se është sindroma down.

Alice buzëqesh.

Ajo i pëlqen shumë.

Mësuesit bëjnë një listë të gjërave që ajo nuk mund t’i bëjë.

Alice vrapon në shtëpi dhe hidhet në vallëzim.

Ajo kërcen, ndjek muzikën, hyn në një univers të tijin ku nuk ka pengesa apo barriera.

Ajo është e lirë, vetë.

Ai është 5 vjeç.

Ajo dëshiron të bëjë gjimnastikë ritmike. Shkolla e parë ia mbyll dyert në fytyrë, nuk duan asnjë problem.

Nëna zemërohet, Alice buzëqesh.

Ata provojnë diku tjetër. Barbara, mësuesja, e pret atë me krahë hapur.

Alice është mbi hënë. Ajo stërvitet me të gjithë veten. Ajo nuk është perfekte, por është e lumtur.

Ndërkohë studion. Ajo do të donte të ishte një parukiere. Edhe një herë thonë se është problem. Ata nuk janë mësuar të merren me njerëz si ajo. Alice shkon drejt. Ajo ndërron tre shkolla, studion katering, i pëlqen pak më pak, por nuk ka rëndësi. Në fund të vitit do të ketë diplomën. Sa herë që ndeshet me një pengesë, dëshira e saj për të bërë diçka rritet.

Sot Alice është 19 vjeç, mori pjesë në kampionatin kombëtar të gjimnastikës, fitoi pesë medalje bronzi dhe një argjendi. Ai realizoi ëndrrën e saj për të kërcyer me idhullin e saj

Roberto Bolle. Ajo do të donte të ishte një modele. Thonë se është e pamundur. Alice qesh.

Të ngjashme