E lodhur nga zënkat?Jepi fund njëherë e mirë

9 muaj më parë

1. Mos kritikoni personin. Kritikimi i personalitetit të partnerit tuaj vetëm do të përkeqësojë situatën, veçanërisht nëse e bëni atë qëllimisht. Mos e fyeni partnerin tuaj, por flisni për veprimet specifike që ju mërzisin.

2. Mos i zhvlerësoni ndjenjat. Flisni për ndjenjat tuaja dhe adresojini ndjenjat e partnerit tuaj, duke treguar interesin tuaj për gjendjen e tyre emocionale.

3. Mos supozoni se mendimet tuaja më të këqija janë të vërteta. Mos mendoni se partneri juaj nuk është aspak mirë kur është larg jush. Kjo vetëm mund të provokojë një grindje të re. Sqaroni motivet e sjelljes së partnerit tuaj.

4. Mos e shikoni nga lart partnerin tuaj. Mos shprehni epërsinë tuaj ndaj partnerit tuaj. Në këtë mënyrë ju u tregoni atyre se nuk janë mjaft të mirë për ju. Sugjeroni të kërkoni së bashku një zgjidhje për problemin.

5. Mos kërkoni dikë që të marrë fajin përsipër. Është e gabuar të debatosh se kush është fajtor. Ngjarja tashmë ka ndodhur. Tani është më mirë të kaloni kohë duke kuptuar se cila është strategjia më e mirë e daljes.

Të ngjashme