Kryefjala Logo

E dini çfarë i ndodh trupit kur nuk lani çarçafët?Do të habiteni

24 Mars, 2022 | 11:03 am

Dr. Lisa Ackerley, një mjeke e higjienës, ka thënë se nëse nuk i lajmë çarçafët çdo javë, mund ta vendosim veten në pozita serioze duke e lënë të rrezikuar ndaj viruseve dhe infeksioneve.

Në trupin tonë gjenden shumë lloje bakteresh por ato mund të shpërndahen nëse çarçafët nuk janë të pastër.

Këto baktere do të ngjiten në çarçafë dhe më pas në trup.
Ato shkaktojnë infeksione lëkure, infeksione urinare dhe madje edhe pneumoni nëse gjejnë rrugën për të hyrë në trup.

Të ngjashme