Kryefjala Logo

Dy ‘Fjali në hije’ që njerëzit përdorin kur kanë frikë të thonë se çfarë nënkuptojnë në të vërtetë

12 Qershor, 2024 | 10:07 am

Ndonjëherë, kur jemi të lënduar, është e vështirë të themi se çfarë ndjejmë në të vërtetë, por kjo zakonisht thjesht i bën gjërat edhe më keq.
•Pse njerëzit përdorin “fjali hije”?

Williamson shpjegon, “Fjalitë hije nuk shprehin atë që dëshironi ose keni nevojë, por përkundrazi thoni një gjë që shpresoni se do ta bëjë personin tjetër të kuptojë atë që keni nevojë dhe më pas të mërziteni nëse nuk e bën.”

•Fjalitë hije që njerëzit përdorin kur kanë frikë të thonë atë që thonë

1. “Oh, më vjen mirë që ke kohë për këtë.”

Është e pashmangshme që ndonjëherë partneri juaj mund të zgjedhë të bëjë diçka pa ju. Nëse ata duket se kanë shumë kohë për të kaluar me miqtë e tyre dhe pak kohë për të kaluar me ju, mund të jetë zhgënjyese dhe shqetësuese.
Nëse keni frikë të dilni menjëherë dhe të thoni: “Unë me të vërtetë do të doja të të shihja së shpejti, më shqetëson kur kaloni kohë me miqtë tuaj, por jo me mua, sepse nuk doni të jeni me mua,” ju mund të përdorni komente sarkastike dhe pasive-agresive.

Ju mund të thoni diçka të tillë si: “Oh, ju do të dilni përsëri me miqtë tuaj? Duhet të jetë shumë e rëndësishme të shihni përsëri miqtë tuaj. Më vjen mirë që keni kaq shumë kohë në dorë.”

2. “Ajo thirrje duhet të jetë vërtet e rëndësishme.”

Keni qenë ndonjëherë jashtë me dikë që është gjithmonë në telefonin e tyre? Mund të jetë shumë e bezdisshme dhe mosrespektuese kur po përpiqeni të lidheni. Por mos harroni se si e shprehim zhgënjimin tonë ka rëndësi.

Mund të jetë joshëse të përdor një shaka tjetër të shpejtë në vend që të jesh i pambrojtur dhe thjesht të thuash: “Hej, do të doja të flisja dhe e di që je i zënë, por më bën të ndihem shumë mirë kur fokusohesh tek unë gjatë darkës. Mund telefoni juaj të presi deri më vonë?”
Pra, thjesht thuaj, “E kuptoj që je i zënë, por do të doja që vëmendja jote të ishte tek unë tani. A mund ta lini telefonin dhe ta ruani për më vonë?”

Të ngjashme