Kryefjala Logo

Duke parë këtë pjesë të trupit të tij zbulon nëse është dashuri apo epsh

3 muaj më parë

Nëse sytë janë dritarja e shpirtit, atëherë kontakti me sy është një dhurim i vdekur në lidhje me atë që dikush po kërkon ndërsa ata e zhvendosin shikimin ndërsa flasin me ju.

Jo se duhet të habitemi plotësisht. Shumica prej nesh e dinë që sytë thonë shumë për qëllimet e dikujt.

Por një studim i vitit 2014 i kryer në Universitetin e Çikagos ka konfirmuar se ju ( po, ju)mund të mësoni se si të dalloni nëse një djalë ju pëlqen, por thjesht dëshiron të argëtohet, ose nëse ai ju pëlqen dhe po kërkon diçka kuptimplote dhe afatgjatë … thjesht duke parë lëvizjet e syve të tij dhe duke mbajtur shënim se ku janë më shumë shpesh tokë.

•Pra, si mund ta dalloni nëse një djalë ju pëlqen vërtet? Lehtë!

Marrja e kontaktit me sy, edhe për momentet më të shkurtra, do të thotë që ju po kërkoni të lidheni me dikë në një nivel emocional, ndërsa sytë që shikojnë trupin nga poshtë në vend të syve të personit tjetër do të thotë se dëshira e tyre për intimitet është më e theksuar.

Autorja kryesore e studimit, Stephanie Cacioppo, shpjegon se, megjithëse ky hulumtim nuk vërteton shkencërisht se dashuria, në shikim të parë, ekziston ose shpjegon pse njerëzit bien në dashuri me njëri-tjetrin, “Këto modele reagimi ofrojnë të dhëna të para në lidhje me mënyrën se si Proceset automatike të vëmendjes, si shikimi i syrit, mund të dallojnë ndjenjat e dashurisë nga ndjenjat e dëshirës ndaj të huajve.”

Të mësosh të lexosh lëvizjet e syve, ashtu si të mësosh të lexosh gjuhën e trupit, mund t’ju sjellë një hap më afër për të kuptuar këtë gjë të çmendur “dashuri vs epsh”.

Pasi ta keni zotëruar atë, nuk mund të thuhet se çfarë mund të pushtoni më pas.

Të ngjashme