Kryefjala Logo

Dolce & Gabbana : Çfarë dreqin bëni në rrjete sociale ? Shkoni të punoni

16 Gusht, 2023 | 10:34 am

Po ngjallin debat fjalët e thëna nga stilisti Domenico Dolce me rastin e një ekspozite fotografike të organizuar nga fondacioni i tij P.G. 5 Zemra.

Veprimtaria u mbajt në Polizzi Generosa, në provincën e Palermos, ku ka lindur Dolce dhe ku ai festoi së fundmi ditëlindjen e tij të 65-të.

Në videon e fjalimit të bërë në ekspozitën fotografike, Domenico Dolce drejton gishtin te të rinjtë sicilianë dhe në veçanti te Polizzi, të cilët nuk do të donin të punonin dhe do të merrnin gjithashtu një shembull të keq nga prindërit e tyre:

“Ajo që gjen në Polizzi është palëvizshmëria e një qyteti. Kur e hapëm këtë fondacion, më shkroi i gjithë vendi, por përveç këtyre katër idiotëve që janë gjithmonë këtu, asnjë i ri nuk ka ardhur të bëjë shërbim që nga dita e parë. Pikë. Problemi qëndron tek ju sicilianët.

Nëse një baba është i shtrirë në divan, me djalin e tij duke e parë atë që nuk punon, çfarë mësimi i mëson djalit?”

Më pas ai konkludoi: “Sot kanë rregulla të çmendurisë, injorancës dhe pacipërisë. Tani të gjithë kanë Facebook, por shkoni në punë. Çfarë dreqin bëni një ditë të tërë në Facebook?

Mua më fajësojnë për Polizzin, thonë se une nuk bëj asgjë për ju.

Unë them ndihmo veten dhe Zoti të ndihmon pasi unë shkova në Milano tetëmbëdhjetë vjeç me një valixhe .

Si mund të presësh përparim në një civilizim nqs askush nuk bën asgjë .

E di çfarë presin nga unë ? Që unë të vij me një çantë të bukur plot zarfe të mbushura me para dhe bëj shpërndarje. “Ah Domenico nuk bën asgjë për ne”. Çfarë dreqin duhet të bëj??!

Kryetari i bashkisë së Polizzi Generosa, Gandolfo Librizzi, i është përgjigjur stilistit: • “Çdo verë prezenca e Domenico Dolce në Polizzi, sado private, i ngjan një meteori. Nëse ai më pas merr pjesë në një ngjarje publike, çdo fjalë e tij është në qendër të vëmendjes. Përgjithësimet nuk ndihmojnë dhe këtu, në komunitetin që kam nderin të përfaqësoj, shumë të rinj po përpiqen të qëndrojnë, duke hapur biznese të reja dhe shumë të tjerë kanë shkuar gjetkë për të ndërtuar një të ardhme,është kundërproduktive”

Të ngjashme