Kryefjala Logo

Dokumentarët që mund të shihni nëse e diela nuk ju gjen në plazh

24 Korrik, 2022 | 1:08 pm

Të dielën me temperaturat e larta dhe etjen që nuk shuhet duam të gjithë të jemi në plazh.
Jo të gjithë mund të shkojmë dhe arsyet janë të ndryshme,ama ne nuk do flasim për këtë por për disa dokumentarë që mund të shihni nëse jeni në shtëpi:

1-Forks over Knifes
Ka shumë gjëra të shkëlqyera që do t’ju frymëzojnë të filloni një mënyrë jetese më të shëndetshme.
Është e mbushur me aq shumë fakte sa do ta keni të vështirë të argumentoni.
Gjithashtu i vetmi që shqyrton me të vërtetë ndikimin që ka qumështi në trupat dhe jetën tonë.

2-Blackfish
Blackfish është shumë i trishtuar dhe dëshpërues, por pa dyshim një dokumentar që duhet parë.
Bën një vështrim në trajtimin e balenave vrasëse të mbajtura në robëri.
Pasi ta shikoni këtë, nuk do të shkoni kurrë më në një akuarium por kjo është ndoshta një gjë e mirë.Këtë patjetër që duhet ta shihni!

3-Fed Up
Fed Up është me të vërtetë interesante dhe shqetësuese sepse përqendrohet në efektet që industria ushqimore ka në gjeneratën aktuale të fëmijëve.
Ju nuk do ta besoni fuqinë që kanë kompanitë ushqimore dhe mashtrimin e pabesueshëm që ata janë në gjendje të shpëtojnë.Ky dokumentar do t’ju thyejë zemrën dhe patjetër do të ndryshojë mënyrën e të ngrënit.

4-Poverty,Inc.
Ne mendojmë se po ndihmojmë të varfërit duke u dhënë atyre donacione dhe sende falas… por a ndodh kjo në të vërtetë?
Poverty, Inc është një dokumentar vërtet tërheqës, është syri që ju tregon efektet afatgjata dhe në fund të fundit shkatërruese të asaj që dora jonë e ndihmës bën për vendet e botës së tretë.

5-The Secret
Asgjë nuk do t’ju motivojë të arrini ëndrrat tuaja më shumë se kjo.
Dokumentari përqendrohet kryesisht në fuqinë e tërheqjes, por në një mënyrë që do t’ju kthejë në një besimtar të plotë.
Pasi ta keni parë një herë, thjesht mund ta ndizni në sfond kur keni nevojë për një start të mirë!

Të ngjashme