Kryefjala Logo

Do të mendoni ndryshe kur të mësoni më shumë për hormonin e lumturisë

2 vite më parë

Hormonet mund të jenë një ndër shkaktarët pse ndiheni të lodhur, të stresuar, hani pak apo shtoni në peshë .

Ju tregojmë hormonet që merren me lumturinë tuaj:

•Estrogjeni- Hormoni që forcon kockat dhe pastron fytyrën.

•Testosteroni- Ju jep jetë dhe vetëbesim si dhe rregullon aktivitetin intim.

•Oxytocin- Hormoni i dashurisë që merret me krijimin e marrëdhënieve.

•Kortizoli- Hormoni që ju jep një shtysë të përballoni një krizë me rëndësi jetësore.

Në mënyrë që ti mbani hormonet në gjendje optimale për një kohë të gjatë, ekspertët këshillojnë një dietë të balancuar ushqimore me ushtrime të vazhdueshme fizike si dhe gjumë të qetë.

Të ngjashme