Kryefjala Logo

Do të habiteni si ndikon tek ne moti i vrenjtur

2 vite më parë

Shfaqja ndaj diellit siguron marrjen e vitaminës D që ndikon në nivelet e hormoneve dhe në gjendjen shpirtërore.

Shiu ju ka mërzitur shpesh herë nga prishja e planeve për të dalë jashtë.
A ndikon moti në gjendjen shpirtërore?

Studimet kanë treguar se temperaturat e ngrohta dhe ekspozimi në diell kanë një rol shumë pozitiv në gjendjen shpirtërore.

Temperaturat e ngrohta ulin ankthin dhe dyshimin, ndërsa ekspozimi i disa orëve në diell stimulon të menduarit në mënyrë pozitive.

I njëjti studim tregoi se nivelet e larta të lagështisë (si në Tiranë)dhe shirat e rrëmbyer e bëjnë të vështirë përqëndrimin dhe ndikojnë në lodhje dhe përgjumje.

Alergjitë sezonale ndikojnë gjithashtu në gjendjen shpirtërore duke ndërprerë gjumin dhe rutinën e përditshme.

Kërkimet thonë se në stinën e dimrit njerëzit priren të jenë më të trishtuar për shkak të kohës.
Dëshirojnë të flenë më shumë dhe uria rritet më tepër duke shtuar kilogramë.

Kuriozitet: Gratë e vuajnë trishtimin në dimër tre herë më shumë se meshkujt!

Të ngjashme