Kryefjala Logo

(Disi e çuditshme) Mënyrat për të treguar nëse keni një djalë apo një vajzë

18 Shtator, 2023 | 11:47 am

Sigurisht, mund të prisni derisa ekografia juaj 20 javore që tekniku i sonografisë t’ju japë një përgjigje pothuajse përfundimtare, ose, nëse jeni jashtëzakonisht i durueshëm, thjesht mund të uleni shtrënguar derisa fëmija të hyjë në botë dhe të zbulohet një herë dhe per te gjithe.

Por nëse jeni një nga ato nënat e ardhshme që nuk e përballoni dot suspensën, ju jeni me fat.

Këtu janë disa shenja si mund ta zbuloni:

1. Frekuenca e zemrës së fetusit

Herën tjetër që mjeku juaj të dëgjojë rrahjet e zemrës së foshnjës tuaj, pyesni për specifikat. Me sa duket, nëse rrahjet e zemrës së fetusit janë më shumë se 140 rrahje në minutë, është një vajzë; më pak se 140 rrahje në minutë, një djalë.

2. Të vjella në mëngjes

Diku gjatë rrugës, njerëzit filluan të supozonin se nëse keni vuajtur nga periudhat e të përzierave në tremujorin tuaj të parë, do të kishit më shumë gjasa të kishit një vajzë sesa nëse do të kishit një shtatzëni të lehtë dhe pa të vjella.

3. Lista juaj ushqimore

Nëse keni mall për akullore, do të keni një vajzë. Turshitë? Nje djale. Për shkak se vajzat janë stereotipisht “sheqer, erëza dhe gjithçka të këndshme”, legjenda thotë se të hash ëmbëlsira do të thotë që po hani një të tillë, por zgjedhja e pjatave të shijshme dhe të kripura është një shenjë që keni një djalë që po gatuan.

4. Barku juaj

Me sa duket, ju mund të tregoni shumë nga mënyra se si e mbani barkun e foshnjës tuaj. Nëse je duke mbajtur lart, gjoja është e detyruar të jesh një vajzë. Nëse je me bark të ulët ose nëse duket të jetë një bark krejtësisht e rrumbullakët, si top, me siguri është një djalë.

5. Testi kyçit

Edhe pse është e vështirë ta testosh me saktësi këtë tek vetja pasi të dish rezultatet, ideja është që të vendosni një çelës përpara jush dhe nëse e kapni nga maja e tij pjesa e gjerë dhe e rrumbullakosur do të keni nje vajze. Nëse natyrshëm e kapni nga fundi i ngushtë, është një djalë.

6. Testi i urinimit

Ditët tuaja të inspektimit të urinës nuk kanë mbaruar ende! Disa thonë se ngjyra e urinimit tuaj mund të jetë një tregues i seksit të fëmijës suaj, me urinë të verdhë të ndezur për një djalë dhe urinë të verdhë të shurdhër për një vajzë.

7. Paralajmërim për aknet

Është deri tani truku më mizor, veçanërisht nëse dikush ju thërret për të, por nëse jeni duke shpërthyer ose nuk po shfaqni atë shkëlqimin e mrekullueshëm të shtatzënisë, mund të jeni në gjendje t’ia fajësoni një vajzë të ardhshme. Sipas legjendës, vajzat vjedhin bukurinë e nënës së tyre.

8. Unaza në një varg

Nëse jeni i martuar, hiqni unazën tuaj të martesës dhe lidheni atë në një fije. Vareni mbi bark dhe shikoni se çfarë ndodh. Nëse lëkundet në një rreth, ju keni një djalë, por nëse lëkundet përpara dhe mbrapa, është një vajzë.

9. Ekuacioni i konceptimit

Bazuar lirshëm në një tabelë gjinore të lashtë kineze, e cila u krijua më shumë se 700 vjet më parë para se të varrosej në një varr, është po aq e thjeshtë sa matematika bazë. Nëse mosha juaj në momentin e ngjizjes plus numri i muajit në të cilin keni ngjizur është çift, është një djalë. Nëse është e tek, është një vajzë.

10. Si zgjoheni

Gjumi është një temë e ndërlikuar për çdo grua shtatzënë, por një mit dëshmon se nëse ju duket se zgjoheni gjithmonë në anën tuaj të majtë, është një vajzë, dhe nëse e gjeni veten duke fjetur më shpesh në anën tuaj të djathtë, është një djalë.

11. Lexim me pëllëmbë

Jo, nuk duhet të shkosh të gjesh një fallxhore – gjithçka që duhet të bësh është të shikosh duart nga poshtë. A janë të thata dhe të plasaritura? Disa thonë se kjo do të thotë se një djalë është rrugës. Nëse pëllëmbët tuaja janë të buta dhe të zhdërvjellta, mund të keni një vajzë.

Të ngjashme