Kryefjala Logo

Disa sinjale që tregojnë se keni nevojë të kërkoni ndihmë si çift

17 Korrik, 2022 | 2:22 pm

Çfarë esht terapia në çift dhe pse ndihmon?
Është fokusimj në një problem specifik. Pjesëmarrja aktive nga terapisti në trajtimin e vetë marrëdhënies, në vend të secilit individ veç e veç.

1-Komunikimi i dobët me partnerin Komunikimi është themeli i çdo marrëdhënieje, kjo është arsyeja pse kur e humbisni, ndaloni së dëgjuari ose të dëgjuarit, dhe ju dhe partneri juaj filloni të ndiheni të vetëm dhe filloni të gjithë ‘trajtimin e heshtur’, atëherë gjithçka fillon të bjerë.

2-Të bësh të njëjtin debat vazhdimisht Nëse kjo grindje ka të bëjë me financat, çështjet e besimit ose të keni një fëmijë, nëse vazhdoni të bëni të njëjtën grindje vazhdimisht, është një shenjë e qartë që keni nevojë të hyni në këshillimin e çifteve dhe të merreni me problemin tuaj në një mënyrë të shëndetshme.

3-Ndjeheni i largët nga partneri juaj Distanca emocionale është një fenomen i zakonshëm në marrëdhënie. Zakonisht zhvillohet ngadalë, duke e bërë të vështirë të vërehet derisa të jeni larguar papritmas . Largimi mund të jetë një shenjë që mund t’ju duhet të shkoni për këshillim çiftesh.

4- Prania e traumave të kaluara që shfaqen në marrëdhënien tuaj
Nëse ju ose partneri juaj keni qenë të ekspozuar ndaj shembujve të dobët të marrëdhënieve ose intimitetit, dhe kjo fillon të projektojë pasiguri në marrëdhënien tuaj të tanishme, atëherë këshillimi i çifteve mund të ndihmojë në fakt.

5-Jeni duke marrë në konsideratë një divorc
Ju mendoni se marrëdhënia juaj po arrin fundin dhe nuk jeni vërtet të sigurt nëse ndarja apo divorci është përgjigja e duhur, po pyesni nëse duhet të hiqni dorë apo të vazhdoni të përpiqeni . Kjo mund të jetë shenja ose arsyeja më e zakonshme që duhet të shkoni për këshillim çiftesh.

7- Kur keni të bëni me pabesinë
Tradhtia është padyshim një shenjë që duhet të shkoni për këshillimin e çifteve. Pas prishjes së besimit, marrëdhëniet dëmtohen thellë ose madje shkatërrohen. Të mësosh të besosh sërish është një proces i ngadaltë dhe i vështirë.
Këshillimi mund t’i edukojë dhe ndihmojë çiftet të kuptojnë procesin e rifitimit të besimit dhe të sigurojë mjete dhe drejtim për të ndihmuar.

Të ngjashme