Kryefjala Logo

Disa nga gojëdhënat e plakave rreth shtatzanisë tek nënat e reja,të vërteta apo mite?

28 Prill, 2022 | 12:58 pm

Banania është një nga frutat e preferuara në botë nga miliona njerëz.
Ato janë përbërësi kryesor në disa nga ushqimet më të shijshme si akullore,cupcake,bukë me banane,çokollata etj.

Ama nga plakat gjithmonë ka qarkulluar një gojëdhënë se ngrënia e bananeve para ngjizjes rrit mundësitë për të lindur djalë.

Brezi i ri e shikon si përrallë plakash por një studim thotë se mund të jetë e vërtetë.
Studiuesti mblodhën afro 750 gra gjatë shtatzanisë së parë dhe kishin vënë re se ato që konsumonin ushqime me kalium(vitamina kryesore tek banania) ishin të prirura më shumë për të lindur një djalë.

Madje këta shkencëtarë kundërshtojnë një mit të vjetër që thotë se konsumimi i i qumështit rrit mundësitë për të lindur vajzë pasi kalciumi rrit mundësinë e djalit.

Të ngjashme