Disa këshilla sa të çuditshme aq edhe të vërteta

9 muaj më parë

1-Kur jeni të lodhur, shmangni pijet energjike

Pijet energjike përmbajnë pesë herë më tepër kafeinë sesa kafeja, si dhe vijnë me efekte anësore të pakëndshme si: nervozizmi, rrahja e shpejtë e zemrës, irritim etj.

2-Kur jeni të fryrë, pini më tepër ujë

Kur ndiheni të fryrë, pirja e ujit do ju duket se vetëm do e përkeqësojë gjendjen, por shpesh edhe mund të ndihmojë. Nëse jeni në dietë të lartë me fibra atëherë trupit tuaj i duhet më tepër ujë që të funksionojë në mënyrë më efikase.

3-Shkruani shënimet me dorë

Të shkruani shënimet me tastjerë ju bën të shkruani më shpejtë dhe më shumë, mirëpo nëse e bëni këtë gjë me dorë do t’i mbani mend me siguri ato që keni shkruar.

4-Për dhëmbë më të shëndetshëm, mos i lani menjëherë pas ngrënies

Mos i pastroni dhëmbët menjëherë pas ngrënies dhe pijes, sidomos nëse ushqimi ka qenë acidik.

Të ngjashme