Kryefjala Logo

Disa gjeste të këndshme por (gënjeshtare)që njerëzit përdorin rastësisht për t’ju manipuluar

1 vit më parë

Kur takon njerëz të sjellshëm të duket një bekim i madh por,kini kujdes sepse mund t’ju thyhet zemra.
Kuptoni se keni të bëni me një manipulues duke vëzhguar këto shenja:

1-“Të lutem më lejo ta bëj unë për ty”
Nëse e gjeni veten në një situatë ku dikush po ofron të bëjë diçka për ju, sigurohuni që paraprakisht të përcaktoni se cilat janë kushtet.
Përndryshe, ju mund ta gjeni veten në grep për shumë më tepër nga sa kishit menduar.

2-Kurthi i lajkave
Lajka është një mjet i zakonshëm manipulues sepse është kaq i lehtë për t’u bërë dhe funksionon aq mirë.
Ne duam të besojmë se po bëjmë një punë të shkëlqyeshme edhe kur nuk po e bëjmë, kështu që biem pas lajkave të pasinqerta.
Herën tjetër që dikush ju bën lajka, kushtojini vëmendje qëllimit të tij. A po përpiqen t’ju bëjnë të ndiheni mirë, apo duan diçka nga ju?

3-Teknika “dera-në-fytyrë”
Teknika derë-në-fytyrë është një taktikë e zakonshme e shitjeve.
Njerëzit manipulues gjithashtu e përdorin atë për të marrë atë që duan.
Ja se si funksionon:
Manipuluesi fillon duke bërë një kërkesë të arsyeshme, duke supozuar se do të thoni jo.
Ata e ndjekin këtë me një kërkesë më të paarsyeshme, e cila të bën të mendosh se e dyta është më e keqe se ajo e mëparshme.

4-Po mundohem vetëm t’ju ndihmoj
Nëse duan t’ju ndihmojnë, të pyesin nëse ke nevojë për ndihmë. Nëse thua jo, atëherë duhet të respektojnë vendimin tuaj dhe të tërhiqen.
Gjestet e këndshme “të rreme” mund të jenë të vështira për t’u parë nëse nuk dini çfarë të kërkoni.
Por të gjithë duhet t’i dimë shenjat dhe sjelljet dhe si të parandalojmë që bateritë tona mendore të shterojnë.

Ka zgjedhje. Përballuni me individin, hiqni dorë nga marrëdhënia ose merrni këshilla.
Askush nuk meriton të trajtohet si m**t.

Të ngjashme