Kryefjala Logo

Disa fakte rreth marrëdhënieve intime që nuk jua tregon askush

1 vit më parë

Ne mendojmë se dimë gjithçka për intimitetin pasi interneti dhe shoqëria e emancipuar na lejon,por,ndonjëherë ka pjesë informacioni që lihen jashtë ose keqinterpretohen.
Kështu që vendosëm të mbledhim disa fakte dhe informacione që shpesh nuk jua tregojnë:

1. Intimiteti nuk është si në filma, nuk vazhdon me orë të tëra.
Mesatarisht, zgjat 10 minuta. Por sigurisht varet nga personi, koha dhe paraloja.

2. Ndryshe nga sa do të donin të besojmë filmat, nuk është aq e zakonshme që çifti të përjetojë orgazëm në të njëjtën kohë.

3. Për shkak të lubrifikimit dhe derdhjeve gjatë marrëdhënieve intime, mos prisni të keni çarçafë të pastër e të thatë më pas.

4.Gratë mund të përjetojnë orgazëm një sasi të pakufizuar gjatë aktit, megjithatë shumë gra nuk arrijnë orgazëm vetëm nga penetrimi.

5.Gratë priren të kenë një shkëlqim rrezatues pas aktit, pasi nivelet e tyre të estrogjenit dyfishohen.

6. Disa pozicione që shihen zakonisht ose janë ‘popullore’ mund të mos ju funksionojnë ose mund të jenë argëtuese, por mund të mos ju ndihmojnë të arrini një orgazëm.

7. Është normale të dëshironi një sy gjumë pas aktit intim, pasi sapo keni bërë pak përpjekje. Gjithashtu lirohet oksitocina, një hormon që qetëson trupin tuaj dhe nxit gjumin.

8.Trupi i grave është i ndjeshëm gjatë marrëdhënieve intime. Pra, nëse ndjeni ndonjë dhimbje ose presion, është normale dhe sigurohuni që t’ia komunikoni atë partnerit tuaj. Megjithatë, nëse ndonjë dhimbje ose ndjesi e pakëndshme vazhdon, sigurohuni që ta kontrolloni atë me një mjek.

9. Orgazmat nuk janë të lehta për t’u pasur dhe shumë gra luftojnë me to. Ata kanë nevojë për komunikim. Është e rëndësishme që gratë të kuptojnë dhe njohin trupin e saj dhe çfarë funksionon për të. Më pas, ajo mund t’ia komunikojë atë partnerit që ai të mund të bëjë përpjekje dhe të dijë saktësisht se çfarë të bëjë.

Të ngjashme