Kryefjala Logo

Dhuron organet e burrit të ndjerë:10 vjet më pas merr një mesazh nga një i panjohur

5 Nëntor, 2023 | 12:26 pm

Ajo është Marina.

Ajo jeton në Milano.

Së fundmi ajo u martua me Roberton, ata e duan shumë njëri-tjetrin, ëndërrojnë një fëmijë.

Është data 10 korrik 2013.

Marina dhe bashkëshorti i saj po udhëtojnë për në Siçili.

Marina shikon nga dritarja. Ai tashmë shijon diellin, aromën e Palermos së tij.

Papritmas bie errësira. Diçka e madhe i pushton ata. Një zhurmë shumë e madhe, pastaj heshtja.

Marina rihap sytë në spital. I goditi një kamion, ajo është gjallë për mrekulli, për fat të keq burri i saj nuk ia doli.

Marina qan, bërtet, ajo nuk dëshiron të jetojë me atë boshllëk të madh.

Ajo preferoi të largohej me të, e mbajtur në krahët e tij. Mjekët e pyesin nëse ajo dëshiron të dhurojë organet e tij, ajo është dakord.

Ndoshta ata do të ndihmojnë dikë. Pastaj përpiqet të jetojë me dhimbjen. Por është e vështirë. Burri që ia largoi të dashurin nuk bën as një muaj burg. Marina i përkushtohet tërësisht betejës për futjen e vrasjeve në rrugë.

Është korrik 2023. Kanë kaluar saktësisht dhjetë vjet. Marina ka një zemër të rëndë. Bie zilja e telefonit, kutia hyrëse është plot me mesazhe. Ajo nuk dëshiron të lexojë, nuk dëshiron të kujtojë. Bëhet fjalë për fshirjen e gjithçkaje. Ajo bllokohet.

Ekziston një email i nënshkruar nga një farë Luigi. Ai thotë se dhjetë vite më parë i kishte shpëtuar jetën burri i saj.

Ajo gjithmonë thoshte një lutje për të, ajo është engjëlli i tij, atij iu desh pak kohë për ta gjetur, ai vetëm donte të falënderonte.

Edhe fëmijët e saj e falënderojnë. Pa ty dhe Roberton nuk do të kishim më baba. Zemra e Marinës është e trazuar. Lumenjtë e lotëve ia lajnë fytyrën. Burri i saj është zhdukur, por gjashtë persona janë gjallë falë tij. Nga dhimbja e madhe mund të ngrihemi vetëm duke i dhënë kuptim dhe vlerë jetës. Sepse jeta është me të vërtetë një dhuratë. Dhe ajo e do atë.

Të ngjashme