Kryefjala Logo

Dhjetë meshkujt e famshëm dhe më seksi në botë, sipas shkencës

16 Mars, 2023 | 2:52 pm

Shkenca është mjaft e saktë kur bëhet fjalë për shumicën e gjërave.

Dhe nga pamja e kësaj liste, shkenca vazhdon të sundojë.

Për vite me radhë, studiuesit janë përpjekur të kuptojnë pse një person konsiderohet më tërheqës se një tjetër.

Tani, duke përdorur hartën dixhitale të fytyrës të çiftuar me raportin e artë grek të Bukurisë Phi, shkencëtarët kanë mundur të përcaktojnë se kush e ka fytyrën më të bukur dhe cilët janë meshkujt më seksi në botë.

Një eksperiment u krye nga Dr. Julian De Silva dhe e shpalli George Clooney njeriun më të pashëm në planet.

Kjo metodë funksionon duke matur 12 shënues të rëndësishëm në fytyrë që përfshijnë mjekrën, ballin, vetullat, sytë, hundën, buzët dhe formën e fytyrës.

Më pas, këto rezultate vendosen kundrejt raportit të artë grek, i cili është 1.618 dhe thuhet se është më e bukura që mund të ketë një fytyrë.

Duke iu përmbajtur temës së të famshmëve, 10 burra u vlerësuan sipas rendit të përsosur të fytyrës së tyre. Megjithatë, disa prej tyre fituan çmimin për tipare specifike të fytyrës.

Ryan Gosling, për shembull, konsiderohet të ketë hundën më të mirë të grupit, ndërsa Harry Styles merr çmimin për sytë dhe mjekrën më të mirë.

Nga ana tjetër, David Beckham ka fytyrën më të formësuar.

Ndërsa shumë nga meshkujt seksi në listë duken të qartë, të tjerët mund t’ju befasojnë.

•Këtu janë 10 meshkujt e famshëm më seksi në botë, sipas shkencës:

1-George Clooney

2-Bradley Cooper

3-Brad Pitt

4-Harry Styles

5-David Beckham

6-Will Smith

7-Idris Elba

8-Ryan Gosling

9-Zayn Malik

10-Jamie Foxx

Të ngjashme