Dëgjoni më shumë muzikë.Kemi këto arsye bindëse:

9 muaj më parë

1- Ul lodhjen
Studiuesit në universitetin e Shangait dolën në përfundimin se muzika relakson dhe ul lodhjen e muskujve.
2- Rrit performancën e ushtrimeve

Të gjithë ata që janë të apasionuar me palestrën e dinë se muzika i rrit performancën e tyre fizike.
3- Përmirëson gjendjen shpirtërore.
Muzika ndihmon njerëzit të menaxhojnë emocionet e tyre.
4-Zvogëlon shqetësimet
Dëgjimi i muzikës ju lehtëson dhe ju ndihmon të qetësoheni.
5-Forcon memorien.
Kujtesa muzikore është një nga funksionet e trurit më rezistente ndaj demencës.
6-Ka ndikim në sëmundjet mendore.
Studiuesit neurologjik kanë zbuluar se të dëgjuarit e muzikës ndikon në tru duke lëshuar disa neurokimikatë shumë të rëndësishëm për shëndetin mendor.

Të ngjashme