Kryefjala Logo

Dashuria toksike: Si të dallosh një partner jofunksional

28 Qershor, 2022 | 4:05 pm

Toksiciteti i një marrëdhënieje matet me matësin e dhimbjes.
Thënë më thjeshtë, sa ju bën të vuani dinamika që përjetoni në çift?

Mund të ketë edhe momente lumturie, por vetëm ato nuk mjaftojnë.
Që një dashuri të jetë e shëndetshme, duhet të ndihet i sigurt.
Si ta njihni një marrëdhënie toksike?

1-Duhet të ketë liri
Në një marrëdhënie që funksionon, nuk duhet të ketë kontroll apo manipulim nga asnjë partner.
Njeriu duhet të ndihet i lirë, i aftë për të kultivuar pjesën individuale si dhe ndarjen në çift.
Kur nuk ka liri dhe ka shtypje ose xhelozi të tepruar, atëherë kjo marrëdhënie, në terma afatgjatë, nuk do t’ju sjellë ndonjë të mirë.

2-Ju duhet të kuptoni nëse marrëdhënia juaj është e barabartë
Shenja e parë nëse marrëdhënia juaj është e shëndetshme apo jofunksionale është vlera që i jepni vetes.
Ndiheni të vlefshëm sa partneri juaj?
A ndiheni të barabartë?
Një marrëdhënie barazie mund të ketë forcën e nevojshme për të përballuar edhe momentet e vështira në çift.

3-Komunikimi duhet të jetë transparent
Gënjeshtrat, zënkat, zemërimi i përmbajtur,e gjithë kjo dëmton çiftin sepse anulon parimin themelor që duhet të jetë baza e çdo marrëdhënieje: autenticiteti.
Kur partnerët ndihen të lirë të jenë vetvetja, të shprehin ndjenjat dhe mendimet e tyre, të kenë një përballje aktive pa frikë, atëherë kjo marrëdhënie po funksionon.

Të ngjashme