Ç’lidhje kanë specat e kuq me dashurinë?Flasin studiuesit

5 muaj më parë

Mund të duket e çuditshme, por ushqimet djegëse rrisin shanset e pëlqimit dhe tërheqjes mes dy personave.

Sipas ‘The Sun’ pjesë e studimit u bënë 87 femra të cilat provuan ëmbëlsira, ushqime djegëse ose ushqime të shpejta.

Më pas u është kërkuar të japin pëlqimin për disa meshkuj nëpërmjet shkallës nga 1-9. Grupi që konsumoi ushqime pikante, pati 21% rezultat më të lartë se ai që konsumoi ëmbëlsira.

Specat e kuq apo të tjera ushqime djegëse ulin presionin e gjakut.

Gjithashtu ulin rrezikun e sëmundjeve të zemrës apo atakut në zemër, pasi ‘gënjen’ trurin në të kërkuarin e ushqimeve që përmbajnë shumë kripë

Të ngjashme