Kryefjala Logo

Cili është personi i parë që shumica e njerëzve e thërrasin pas një ndarjeje të keqe?

22 Gusht, 2023 | 11:58 am

Sipas hulumtimit të vitit 2015 të bërë nga aplikacioni i smartfonëve, LISTEN dhe baza e të dhënave të opinionit, YouGov, shumë njerëz janë shumë specifikë kur bëhet fjalë për atë se ku mbështeten kur kanë të bëjnë me një zemër të thyer, ata nuk do të thërrasin askënd.

Pas një ngjarjeje të keqe, njerëzit kanë më shumë gjasa të telefonojnë rrethin e tyre më të ngushtë, dhe më pas familjen e tyre.

Si kishin më shumë gjasa që njerëzit të ndaheshin me partnerët e tyre? Sipas studimit, një bisedë në jetën reale mbetet më e popullarizuara. Tre nga katër nga të anketuarit do të ndaheshin ballë për ballë me një partner, ndërsa pjesa tjetër preferon një telefonatë.

Pasi kontaktuan 1,094 të rritur, ata zbuluan se një mikeshë është një person që shumica e njerëzve i drejtohen për të folur për një thyerje zemre të kohëve të fundit, me 27%, dhe mamaja vjen e dyta (por mos ia thuaj këtë!) me 17%.

Pas kësaj, është një vëlla në 10%, me një shok mashkull gjithashtu në 10 %. Një anëtar tjetër i familjes ishte me 4%, dhe babai me 2 %, personi me të cilin sapo u ndamë me 2 %.

Pse dikush do ta thërriste personin me të cilin sapo u ndanë për ngushëllim?

Një teori mund të jetë që njerëzit thjesht duhet të qëndrojnë në trishtimin e ndarjes për një kohë. Pra, kush vjen i fundit në kohë telashe? Përgjigja e hidhur është një ish.

Vetëm një përqind thanë se ish-i i tyre do të ishte personi i parë që do të telefononte. Ndoshta është për një lidhje, ndoshta ata janë ende miq vërtet të mirë me një ish, ose ndoshta nuk janë ende në lidhje me atë person. Kush e di!?

Megjithatë, kjo nuk është e gjitha hulumtimi i mbuluar. Falë teknologjisë ne kemi mënyra të shumta për t’u ndarë me dikë, por cila mënyrë preferojnë shumica e njerëzve për t’i dhënë fund një lidhjeje?

Kur njerëzit kanë më shumë gjasa të ndahen me dikë? Sipas hulumtimit, muaji më i popullarizuar mbetet marsi, i ndjekur nga dhjetori. Cili është një shpjegim i mundshëm? Ndoshta frika për t’u ndarë me dikë dhe për të qenë të vetmuar gjatë pushimeve.

Të ngjashme