Kryefjala Logo

Cili është ndryshimi midis një ndarje dhe një shkëputjeje në një lidhje ?

1 vit më parë

Një ndërprerje në një marrëdhënie është në thelb një pauzë në komunikimin me partnerin tuaj.
Është koha që ju të mendoni se ku doni të shkoni me këtë marrëdhënie.
Rregullat themelore të një marrëdhënieje nuk ndryshojnë gjatë kësaj faze.
Në thelb është duke marrë pak hapësirë ​​nga njëri-tjetri për t’u ulur dhe për t’u qetësuar, kështu që ju mund të shpresojmë që ta trajtoni problemin me një mendje të qartë.
Pra,jeni ende partnerë në një lidhje, por me komunikim të kufizuar deri në përfundimin e periudhës së dakorduar.

•Çfarë ndodh kur ky pushim mbaron?
Ky pushim është që ju të reflektoni mbi atë që dëshironi nga kjo marrëdhënie apo çfarë jeni të gatshëm të pranoni nga partneri juaj.
Pas këtij “pushimi”, ju flisni me partnerin tuaj dhe keni dy mundësi:

1-Vazhdoni sikur të mos kishte ndodhur asgjë dhe flisni për gjërat që dëshironi të ndryshoni.
2- Pjesa e trishtë që përpiqemi të shmangim, ndarja përfundimtare.

Pra,cili është saktësisht ndryshimi midis një pushimi dhe një ndarje në një lidhje? Kur ju dhe partneri juaj bini dakord se është më mirë për ju të dy të ndaheni, kjo do të thotë se gjërat kanë marrë fund dhe nuk ju përpiqeni të rregulloni gjërat.
Është fundi ku mbyllni një kapitull dhe filloni një kapitull të ri.

Nëse zgjidhni pushimin, duhet të jetë për një kohë të caktuar.
Nuk është e drejtë të braktisni partnerin tuaj për një muaj apo edhe një vit derisa të vendosni se dëshironi të ktheheni.
Si rezultat, duhet të uleni me partnerin tuaj dhe të bini dakord për një kornizë kohore specifike që funksionon për ju dhe nevojat tuaja për këtë pushim.

Kur pushimi të ketë mbaruar, flisni me njëri-tjetrin për gjërat që keni zbuluar gjatë kësaj kohe.
Të dy duhet të jeni shumë të qartë me njëri-tjetrin dhe të kuptoni se një pushim nuk nënkupton liri të plotë.
Asnjëri prej jush nuk mund të takohet me njerëz të tjerë, të pranojë një ofertë pune jashtë shtetit, ose të shesë shtëpinë tuaj ose të marrë vendime të tjera.
Nëse një vendim kritik duhet të merret menjëherë njëri prej jush duhet të komunikojë me tjetrin menjëherë dhe të mos veprojë i vetëm.

Të ngjashme