Cilat janë katër hapat që e bëjnë një dashuri me pesë yje.

2 vite më parë

1. Faza e Miqësisë

La vie en rose – koha e fluturave dhe ëndrrave të ditës.

Takimet e para, prekjet e para, dëshira për të qenë së bashku. Entuziazëm, eksitim, argëtim dhe romancë.

Zgjoheni duke buzëqeshur ndërsa mendoni për personin tjetër dhe shkoni në shtrat duke pyetur se çfarë po bëjnë.

Ju të dy jeni në sjelljen tuaj më të mirë: një zotëri i vërtetë dhe një zonjë.

Pa të meta, pa luftime, vetëm kimi dhe pasion. Kjo është koha kur dashuria është vërtet e verbër. Megjithëse, mund të mos jetë një dashuri e vërtetë, e qëndrueshme, por më tepër një dashuri, ju të dy jeni të pavëmendshëm për çdo gjë tjetër përveç ndjenjës së këndshme të të qenit me njëri -tjetrin.

2. Faza e Zgjimit

Pavarësisht nga kohëzgjatja e fazës së miqësisë, një kohë e tillë e lumtur duket gjithmonë jetëshkurtër.

Realiteti depërton.

Mosmarrëveshjet e para serioze, grindjet e para, shkeljet e para dhe thirrja e parë për këshilla nga miqtë tuaj.

Tani e shihni partnerin tuaj të zhveshur nga e gjithë aura mistike ku e keni veshur. Po, ky është i dashuri juaj: vetëm një person si kushdo tjetër – i përsosur me papërsosmëritë e tij/saj.

Filloni të pyesni veten: a është ky person i duhuri për mua?

Konfuzion, dyshim, ankth.

Kjo është një pikë vendimtare ku shumica e marrëdhënieve dështojnë. A jeni vërtet të pajtueshëm? Dhe nëse po, a jeni mjaft të pjekur për ta kapërcyer atë?

3. Faza e besimit

Goditja e realitetit dhe gjithë ankthi i fazës së mëparshme vlen për diçka: ju njihni dhe kuptoni njëri -tjetrin në një nivel shumë më të thellë.

Tani ju jeni të vetëdijshëm për pëlqimet dhe mospëlqimet e partnerit tuaj, cilësitë dhe mangësitë e tyre, perspektivën dhe gjykimin e tyre dhe më në fund ndjenjat e tyre për ju.

Po, ju besoni në ta si person dhe si partner. Ju e dini që ky person është një individ i madh dhe më e rëndësishmja që ai/ajo është atje për ju sa herë që keni nevojë për mbështetje.

Megjithëse eksitimi i të qenit së bashku nuk është më aq emocionues sa në fazën e miqësisë, ndjenjat e thella vendosen në: besimin reciprok, vlerësimin dhe sigurinë.

Së fundi, ju rriteni së bashku dhe bëheni njerëz të pjekur. Ju mësoni të ndani dhe bëni kompromis, të theksoni dhe respektoni thellësisht nevojat dhe dëshirat e njëri -tjetrit. Ju bëheni njerëz më të mirë, si dhe dashnorë më të mirë.

4. Faza e rizbulimit

Kjo është faza në të cilën arrijnë vetëm marrëdhëniet me të vërtetë të suksesshme. Është koha e rëndësishme kur gjeni dashurinë e qëndrueshme të përjetshme, atë ndjenjën e thellë dhe të mrekullueshme që jo shumë njerëz kanë fatin ta përjetojnë.

Është periudha kur ndiheni të mahnitur dhe zhyteni në dëshirën fizike dhe dëshirën e vërtetë për njëri -tjetrin në një nivel më kuptimplotë.

Është koha kur e njihni partnerin tuaj nga jashtë dhe megjithatë vazhdoni të besoni se ata janë perfektë për ju.

Është ai momenti kur mund t’u besoni atyre jetën tuaj sepse i besoni plotësisht njëri -tjetrit, dashurisë së njëri -tjetrit dhe ndjenjave tuaja të forta.

Më në fund është ajo fazë kur nuk mund ta imagjinoni jetën tuaj pa njëri -tjetrin.

Po, ju keni nevojë për praninë dhe dashurinë e njëri -tjetrit.

Nëse jeni të pjekur dhe të mençur, kjo fazë mund të zgjasë përgjithmonë.

Të ngjashme