Kryefjala Logo

Çfarë zbulon postimi i përvjetorit të një çifti në mediat sociale për marrëdhënien e tyre

6 Shtator, 2023 | 2:34 pm

“Sa më i gjatë të jetë titulli i postimit të përvjetorit, aq më keq është marrëdhënia.”-thotë një ekspert.

Ai pohon se nëse burri i lidhjes diskuton të gjitha “ngritjet dhe uljet” që çifti ka pasur ndër vite, atëherë kjo lë të nënkuptohet se momentet kanë qenë “të gjitha rëniet” dhe se burri mund të ketë tradhtuar.

Ai gjithashtu beson se mënyra se si burri e përshkruan partneren e tij në postimet e përvjetorit tregon shumë për atë se si ndihet vërtet për të. “Kur ai flet për të dhe po përshkruan gjërat që ajo bën dhe gjërat që ajo bën për të, dhe jo kush është ajo si person, ai nuk e pëlqen atë”, thotë ai. “Ai është i lumtur që ka një punonjës që nuk duhet ta paguajë.”

Për më tepër, pretendon se çdo person që i referohet partnerit të tij si një “burrë i vërtetë” ose “grua e vërtetë”, shtron pyetjen, “i vërtetë kujt?”

Real për pjesën tjetër të botës për atë që një burrë ose grua pritet të jetë ose reale sipas standardeve të tyre, edhe nëse ata nuk trajtohen mirë nga partnerët e tyre.

“Motra ime sapo postoi postimin më të gjatë të përvjetorit dhe burri i saj humbi lindjen e fëmijës së saj të tretë sepse ai kishte një lidhje jashtëmartesore” komentoi një përdorues.

“Postimet për përvjetorin e kunatës sime janë thjesht të përziera. Unë e di që ata e urrejnë njëri-tjetrin,” ndau një përdorues tjetër.

Megjithatë, kishte njerëz që u përpoqën të rrëzonin teorinë se titrat e gjatë të përvjetorit nënkuptonin marrëdhënie të mjerueshme.

“Unë jam martuar 26 vjet dhe shkruaj gjithmonë postime të gjata. Unë jam thjesht një romantik”, zbuloi një përdorues.

“Për mua ishte e kundërta. Kur isha në marrëdhënie toksike, postimet ishin të shkurtra ose nuk ekzistonin. Tani që njoh dashurinë e vërtetë, mund të shkruaj një libër!” shkroi një përdorues tjetër.

Disa njerëz mund të ekzagjerojnë detaje rreth marrëdhënies së tyre në mediat sociale nëse ndihen të pasigurt për të.

Nuk ka asnjë provë përfundimtare që përcakton se postimet e gjata të përvjetorit në mediat sociale nënkuptojnë se marrëdhënia është e palumtur. Megjithatë, një studim i kryer nga studiues në Universitetin e Kansasit zbuloi se ata që postojnë shpesh për marrëdhënien e tyre priren të përjetojnë “nivele më të ulëta lumturie” në krahasim me çiftet që përmbahen nga postimi.

Disa mund të pyesin veten nëse çiftet janë kaq të pakënaqur në marrëdhënien e tyre, pse postojnë vazhdimisht foto me njëri-tjetrin dhe e përshkruajnë partneritetin e tyre si asgjë tjetër veçse të mirë? E vërteta e vështirë është se ata mund të përpiqen të bindin të tjerët – dhe veten e tyre – se marrëdhënia e tyre është e përsosur, edhe nëse është shumë larg. Disa njerëz mund të besojnë se duke mashtruar bashkëmoshatarët dhe ndjekësit e tyre se ata kanë një marrëdhënie të lumtur, do t’ua lehtësojë pasigurinë për këtë.

Megjithatë, e vërteta është se nëse jeni të pakënaqur në marrëdhënien tuaj dhe dëshironi ta përmirësoni atë, nuk duhet ta tallni veten duke iu drejtuar mediave sociale. Në vend të kësaj, duhet të keni një diskutim me personin që po lavdëroni në të gjitha postimet tuaja dhe të punoni për t’i bërë realitet të gjitha ato foto të ndritshme dhe titrat tepër të çuditshme.

Të ngjashme