Kryefjala Logo

Çfarë thotë ora kur zgjoheni në mes të natës për gjendjen tuaj emocionale

1 vit më parë

Gjumi vlerësohet shumë dhe është një aspekt thelbësor i mirëqenies sonë fiziologjike në mjekësinë kineze.
Por,çfarë kuptimi ka zgjimi natën në orë të ndryshme?
E zbulojmë:

•Zgjimi midis orës 23:00 dhe 01:00:
Ju jeni duke përjetuar zhgënjim emocional.
Mjekësia tradicionale kineze ia atribuon këtë periudhë kohore fshikëzës së tëmthit, e cila është pjesë e asaj që kontrollon emocionet tona.

Fshikëza e tëmthit është përgjegjëse për pasionin tonë për jetën, veprimin dhe sigurinë.
Kur fshikëza e tëmthit është e ekuilibruar, ne ndihemi të lumtur dhe të kënaqur.
Por nëse jeni duke përjetuar mungesë pasioni, probleme me vendimmarrjen ose ndrojtje,atëherë fshikëza e tëmthit nuk është e sinkronizuar.

•Zgjimi ndërmjet orës 1 të mëngjesit dhe 3 të mëngjesit:
Ju jeni të zemëruar
Gjithçka që ju zemëron gjatë ditës,ju shoqëron edhe natën.
Zemërimi është i lidhur me mëlçinë.
Kur kemi ndjenja të pakënaqësisë që nuk shprehen, ato grumbullohen me kalimin e kohës në mëlçi.
Për ta kapërcyer këtë, është e rëndësishme të dalloni nevojën tuaj për të shprehur emocionet.
Kur i lëmë jashtë ndjenjat tona, ne kemi aftësinë për të forcuar marrëdhëniet si dhe për të çliruar energjitë negative nga qëndrimi brenda shpirtit tonë.

•Zgjimi midis orës 3 të mëngjesit dhe orës 5 të mëngjesit:
Një Fuqi mbi ju po përpiqet t’ju tregojë diçka.
Kjo është koha kur mushkëritë janë më aktive.
Në mjekësinë tradicionale kineze, mushkëritë janë përgjegjëse për lëvizjen e energjisë në të gjithë trupin, si dhe sigurimin e mbrojtjes imune.
Ata janë gjithashtu të njohur për sinjalizimin e gjendjeve të depresionit.

•Zgjimi ndërmjet orës 5 të mëngjesit dhe orës 7 :
Keni bllokim emocional
Kur zgjoheni gjatë natës në këtë kohë, zorra juaj është tepër aktive.
Përvojat shqetësuese mund të çojnë në tërheqjen e brendshme dhe mbështetjen te vetja, në vend që të rrezikoni të gjitha për t’u lënduar përsëri.

Nëse keni vështirësi të hapeni me njerëzit e tjerë ose nuk mund t’i lini gjërat të shkojnë, mund të keni një çekuilibër në zorrën e trashë.
Qëllimi themelor i zorrëve është të marrë mbeturina dhe të asgjësojë atë që nuk na nevojitet në trupin tonë.

Funksioni fizik i këtij organi është i lidhur ngushtë me atë të aspektit shpirtëror. Qëllimi emocional i zorrëve është të “Lëshojë gjêrat që nuk na shërbejnë”.

Të ngjashme