Kryefjala Logo

Çfarë thotë lloji i maces që keni për personalitetin dhe gjendjen tuaj emocionale

9 Nëntor, 2023 | 1:23 pm

Dihet mirë se egjiptianët e lashtë i konsideronin macet si krijesa hyjnore, duke ofruar shoqëri dhe mbrojtje edhe në jetën e përtejme.

Pronarët e maceve sot nuk mund t’i mumifikojnë macet e tyre ose t’i veshin miqtë e tyre të maces me ar, siç bënin dikur faraonët, megjithatë kushdo që zotëron një mace e di se sa mbretërore janë ato. Macet janë me të vërtetë kafshë shtëpiake të një lloji, me çdo racë që posedon karakteristika unike që shpesh pasqyrojnë personalitetin e pronarit të tyre.

•Tabbies janë mace të qeta për njerëzit e qetë.

Macet tabby nuk janë në fakt një racë; emri i tyre i referohet modeleve specifike që kanë në gëzofet e tyre. Tabbiet mund të kenë vija, pika ose një model të rrotulluar. Ata kanë një shenjë në formën e shkronjës “M” në ballin e tyre dhe vijnë në një larmi ngjyrash, nga portokallia në gri në kafe.

Tabbies janë të njohur për sjelljen e tyre të qetë, por lozonjare. Ata pëlqejnë të rrinë, veçanërisht me personin e tyre, dhe janë krijesa shumë të dashura dhe të shoqërueshme.

•Macet Ragdoll janë krejtësisht të qetë, ashtu si pronarët e tyre.

Ragdolls janë të qetë dhe miqësorë. Këto butakë të butë nuk e kanë problem të ndajnë një shtëpi me kafshë shtëpiake ose fëmijë të tjerë. Ata nuk stresohen aq shpesh dhe zakonisht janë mirë me ndryshimet në rutinën e tyre.

Këto mace shkojnë me rrjedhën, dhe ata janë të lumtur të rrinë jashtë.

•Blutë ruse janë inteligjentë, të ndjeshëm dhe të rezervuar.

Macet blu ruse janë një racë elegante. Me pallton e tyre blu argjendtë dhe sytë vezullues smeraldi, këta operatorë të lëmuar janë një pamje për t’u parë. Blutë ruse mund të duken si të turpshëm në fillim, por sapo të ndihen rehat, ata lejojnë të shfaqen palët e tyre lozonjare dhe të dashura.

Blutë ruse janë super të përshtatur me disponimin e pronarëve të tyre. Ata priren të lidhen me një person në veçanti, megjithëse sillen mirë me macet dhe fëmijët e tjerë. Lidhja e thellë që ata krijojnë me personin e tyre i lejon ata të kuptojnë se çfarë po kalon personi i tyre. Pra, nëse ndiheni të trishtuar, shoku juaj blu rus ndoshta do të përpiqet t’ju gëzojë.

Inteligjenca e tyre është e pashembullt. Ata mund të luajnë me tërheqje, të hapin dyert dhe kontejnerët dhe në përgjithësi të kuptojnë shpejt. Këto krijesa të shkathëta vlerësojnë gjithashtu vendet për t’u ngjitur, kërcyer dhe eksploruar.

•Macet persiane krenohen me pavarësinë e tyre.

Kjo racë macesh ka qenë rreth njerëzve që nga vitet 1600, që do të thotë se ata janë shumë të rehatshëm me pronarët e tyre. Ata janë të qetë dhe të butë dhe nuk kërkojnë shumë vëmendje.

Persianët janë të lumtur duke bërë gjënë e tyre, pavarësisht nëse kjo është përqafimi në prehër ose gjetja e një dyshemeje me diell për t’u shtrirë.

•Macet Sphynx janë raca më e mirë për fantazmat e rregullt.

Macet Sphynx janë më të njohura për atë që nuk kanë: leshin. Këto mrekulli pa flokë janë super të zgjuara dhe të dashura. Ata janë një zgjedhje e shkëlqyer për njerëzit që nuk duan një shtresë qime maceje në të gjitha rrobat e tyre.

•Qime-shkurteit amerikane janë plot energji.

Macet shtëpiake me flokë të shkurtër përbëjnë rreth 95% të të gjitha maceve në SHBA. Ata kanë mbi 80 ngjyra dhe modele dhe janë përkufizimi i vërtetë i një race të përzier. Këta shoqe mace janë shumë lozonjare dhe kalojnë shumë kohë duke gjuajtur, përndjekur dhe hedhur mbi lodrat e tyre.

Atyre u pëlqen të luajnë lojëra, prandaj hiqni treguesit dhe pendët e laserit, sepse këto mace janë gati për një kohë të mirë. Ndërsa ata kanë një brez të pavarur, ata janë gjithashtu të përqendruar te familja, duke i bërë ata një mace të shkëlqyer për t’u zotëruar nëse keni fëmijë.

Shumica e maceve janë një përzierje racash, veçanërisht macet nga strehimoret. Kjo përzierje do të thotë që ju merrni më të mirën nga të gjitha botët!

Të ngjashme