Kryefjala Logo

Çfarë ndodh me trurin tonë kur flirtojmë në rrjetet sociale

25 Shtator, 2022 | 4:39 pm

Ndonse shumë njerëz tani më njohjet po i krijojnë në rrjetet sociale, duket se priren të kenë probleme të shëndetit mendor.

Madje ekspertët thonë se përdoruesit e rrjeteve së njohjeve kryesisht Tinder lidhen ngushtë me sinjalin që truri jep pas refuzimit dhe fut dyshimet në vetvete. Duke u kthyer në aplikacione që shkaktojnë ndjenjë vetmie dhe mungese të shpresës.

Sipas një studimi nga universiteti i Texas, i quajturi “gamifikimi” i aplikacioneve të takimeve çliron dopaminën neurokimike përveç partnerit të saj, serotoninës. Në aplikacionet e takimeve, dopamina godet sistemin tuaj.

Të ngjashme