Kryefjala Logo

Çfarë ndodh me një femër që bëhet nënë pas të 30-ave?

2 vite më parë

Një studim i fundit është marrë me gratë të cilat sjellin në jetë fëmijë pas të 30-ave.
Kur themi pas të 30-ave në fakt nuk nënkupton deri në 40 vjeç.

Klëçka qëndron se nga 30 deri në 35,femrat që lindin kanë më pak shanse ti japin jetë një fëmije para kohe.

Është vënë re se vitet e fundit mosha në të cilën femrat vendosin të bëjnë fëmijë është rritur ndjeshëm dhe kjo për shkak të impenjimeve të tjera,karriera apo vështirësia për të gjetur të duhurin.

Ky fenomen ka çuar edhe në rritjen e nivelit të lindjeve të parakohshme.
Më të rrezikuarat janë femrat në të 20-tat, ose në të 40-tat për lindje të parakohshme.

Prandaj një zgjidhje do të ishte edhe planifikimi,meqënëse edhe shkenca na e lejon sot këtë “lluks”

Të ngjashme