Kryefjala Logo

Çfarë i bën burrat të qajnë

11 muaj më parë

Burrat dhe gratë janë të ndryshëm.
Dallimet mund të jenë krejtësisht të dukshme.
Megjithatë, ndonjëherë këto dallime janë burimi i shumë konflikteve ndërpersonale midis burrave dhe grave.

Kjo është arsyeja pse, nga njëra anë, nuk është e habitshme kur shoqet femra i bëjnë njëra-tjetrës pyetje si: “A qan ndonjëherë i dashuri juaj?” Ose, “A qajnë burrat?” Ose, “Çfarë i bën njerëzit të qajnë?”
A qajnë meshkujt?
Sigurisht që burrat qajnë! Ata kanë ndjenja, në fund të fundit!
Fatkeqësisht, shumë burra janë mësuar se të qash nuk është “mjaftueshëm mashkullore”.
Por,ja disa rrëfime nga vetë goja e tyre..

•Muzikë që e vë në kontakt me anën e tij emocionale.
“Unë qava gjatë një videoje të Nightwish. Mund t’ju jap videon.”

•Shoqëria mes djemve të vjetër që flasin për të kaluarën kur ziheshin së bashku
“Veteranët e luftës së vjetër duke kujtuar miqtë që humbën në betejë. Kur ata marrin sytë e lagur dhe zëri i tyre dridhet, unë e humbas aty.”

•Filma me emocione.
“Djem të tjerë që tregojnë emocione në filma.”
“Do të derdh një lot dinjitoz në shumë rrethana të qara, por hera e fundit që më kujtohet sa e trishtë ishte të shikoja Dani Girl, një muzikal për një vajzë të vogël me kancer që shkon në një aventurë me engjëllin e saj mbrojtës/mikun imagjinar për të. Fundi i asaj shfaqjeje…”

•Pikëllimi për vdekjen e mikut më të mirë të njeriut.
“Kur qeni juaj vdes. E imja vdiq një vit më parë. Ajo ishte shoqja ime më e mirë dhe kishte qenë pranë meje 24 orë në ditë për 10 vjet.
Në fund ajo nuk mund të ecte siç duhet dhe unë duhej ta vinte në gjumë. Ishte gjëja më e keqe që kam bërë gjatë gjithë jetës sime.
Ajo nuk e kuptonte dhe kishte shumë frikë dhe më vjen shumë turp për këtë. Nuk mendoj se do ta kapërcej ndonjëherë dhe qaj sa herë që mendoj për të ose për mënyrën e ndyrë e të tmerrshme se si i dhashë fund miqësisë sonë.”

•Një ndarje e vështirë pas një lidhjeje të gjatë.
“Fundi i një lidhjeje të gjatë do ta bëjë këtë. dhe më pas, në muajt në vijim, pothuajse çdo gjë.”

•Të njëjtat gjëra që i bëjnë gratë të qajnë.
“Një çlirim emocional. Të njëjtat gjëra që i bëjnë gratë të qajnë, sinqerisht.
Kufiri mendor është zakonisht edukimi ynë emocionalisht i zbrazët shoqëror. Fraza ‘burrëli lart’ ka pasur shumë të bëjë me shprehjen time të emocioneve.
Kjo dhe disa dashuri të vështira duke u rritur.
Unë jam 26 vjeç dhe më në fund po zhbëj disa nga gjërat që më pengojnë të shpreh mendimet e mia më të thella, të qaj dhe në përgjithësi të ndjej të gjitha emocionet e mia.”

“Gjithçka që i bën gratë të qajnë, derisa kultura jonë të na mësojë vlerën e shtypjes emocionale.”

Të ngjashme