Kryefjala Logo

Çfarë duhet të bëni kur ‘shakatë’ e tij ngacmuese nuk ju bëjnë aspak për të qeshur

3 Nëntor, 2022 | 1:25 pm

Nëse I dashuri ose bashkëshorti juaj ju ngacmon, tall dhe poshtëron me komente sarkastike për pamjen, personalitetin, aftësitë dhe vlerat tuaja dhe i thoni atij, “Unë nuk mendoj se është për të qeshur”, ose i kërkoni atij të ndalojë të tallurit me ju, ai bëhet mbrojtës, i irrituar ose i zemëruar.

Shembuj të abuzimit verbal të maskuar si shaka:

“Ajo nuk mund të kujtojë asgjë.Ajo ka shënime për gjithçka në telefon.”

“Ajo është shumë qesharake pasi djeg gjithçka që gatuan.”
“Ajo nuk mund të gjejë rrugën e saj për në dyqan ushqimor pa një hartë.”

“Pse me nerva?Ke pasur një ditë të keqe për flokët?”
“Ti sillesh fiks si nëna jote.”

Kur ai ju thotë këto gjëra, ai me të vërtetë thotë: “Unë mund të them gjithçka që dua të them për ty, sepse jam “thjesht” duke bërë shaka”.

Mënyra se si mund të ndaloni së reaguari ndaj abuzimit verbal të maskuar si shaka

1-Refuzoni të tërhiqeni në përpjekjet e tij për t’ju poshtëruar.
Mos i pranoni justifikimet e tij. Mos hyni në debat me të.

2-Tregojini atij se nuk e vlerësoni të qenit thesi i humorit të tij dhe dëshironi që ai të ndalojë.
Dhe ai duhet të ndalojë menjëherë. Mos rrini duke pritur përgjigjen e tij.
3-Pyete atë: “A ndihesh më mirë tani?”
Pastaj dilni nga dhoma.

4-Injoroje atë
Merrni telefonin tuaj dhe telefononi një mik,ose bëni një shëtitje ose hypini makinës.

•Shanset janë që partneri juaj abuziv nuk do të ndryshojë kurrë.
Por ju mund ta ktheni fuqinë tuaj duke ndryshuar mënyrën se si reagoni ndaj abuzimit verbal të tij.

Të ngjashme