Kryefjala Logo

Çfarë do të thotë të jesh një grua e pamartuar në të 40-at pa fëmijë

15 Tetor, 2023 | 11:38 am

Këtë vit mbusha 41 vjeç dhe për herë të parë ndjeva një ndryshim.
Nuk ishte e hapur; në fakt, ishte thellësisht subversive.
Gjëra të vogla, si më pak dyer të mbajtura për mua ndërsa hyj në dyqane.
Ose ftohësi i ujit bisedon në punë për fëmijët që shkojnë në universitet ose përvjetorët e dasmave,biseda në të cilat unë nuk mund të marr pjesë.
Janë artikujt që shoh se sa shumë punojnë nënat dhe pse ato meritojnë një pushim, ndërsa komentet e vetme nga gratë pa fëmijë dhe ato të pamartuara ankohen për lirinë në jetën e tyre, si për kohën ashtu edhe për paratë.

Si një grua e moshës mesatare , nuk kam fëmijë. Unë gjithashtu nuk jam martuar kurrë, megjithëse nuk jam beqare.
Në fakt, unë kam qenë në një marrëdhënie të përkushtuar për më shumë se një dekadë. Megjithatë, jeta ime nuk është ajo që shoqëria e konsideron tipike për një grua në moshën time. Në media, libra dhe histori, zbuloj se gratë e moshës së mesme portretizohen si të martuara ose si beqare.
Nëse janë të martuar, e duan jetën familjare ose luftojnë kundër normave gjinore shoqërore. Nëse janë të pamartuar, ata janë beqare dhe të lira, shpesh udhëtojnë ose ndërtojnë një motërsi të dashur me një klikë miqsh më të mirë.

Jeta ime sot duket kështu: Unë zotëroj një shtëpi dhe jetoj këtu me dy macet e mia të shpëtimit. Unë shoh partnerin tim, të cilin e dua, rregullisht çdo javë.
Unë punoj një punë kërkuese dhe me kohë të plotë që paguan faturat dhe siguron përfitime për të menaxhuar një gjendje shëndetësore kronike.
Bëj mjaftueshëm për të lënë pak mënjanë, por shumica e tyre zakonisht shkojnë drejt riparimeve të shtëpisë ose faturave të papritura mjekësore.
Unë kam një diplomë Bachelor në një fushë profesionale nga një universitet shtetëror. Megjithatë, unë i kam mbijetuar tre periudhave të papunësisë në dhjetë vjet, secila nga këto ndodhi më thellë kursimet e jetës sime.
Pagat për profesionin tim janë ulur vitet e fundit, ndërsa pritshmëritë janë rritur.
Prindërit e mi po plaken dhe unë përpiqem të jem aty për të ndihmuar, përveç kujdesit për veten dhe menaxhimit të punës sime kërkuese. Partneri im po përpiqet gjithashtu të ndihmojë nënën e tij të plakur ndërsa merret me gjërat e veta.

Shoqet e mia më të mira janë të gjitha nënat që rrisin adoleshentë ose të vegjël.
Pavarësisht nëse janë të martuar apo jo, paratë janë të vështira për t’u gjetur dhe ata punojnë shumë duke u marrë me problemet e tyre shëndetësore.
Rrallëherë kemi kohë të mblidhemi.
Jeta ime është padyshim larg lirisë së udhëtimit të shkujdesur dhe bollëkut të parave që disi supozohet të jem unë, bazuar në statuset e mia martesore dhe pa fëmijë.

Ajo dhemb. Më dhemb, dhemb dhe dhemb derisa gjithçka që dua të bëj është të fshihem dhe të bëhem ajo plaka e izoluar, të cilës i frikësohen fëmijët e lagjes. Portretizimet e librave me tregime të shtrigave të liga që jetojnë vetëm në pyll tani më shqetësojnë, sepse më në fund e kuptoj paragjykimin. Etiketimet e shoqërisë, nëse kjo do të thotë apo jo.

Unë nuk kam turp për jetën time. Megjithatë, lodhem duke e mbrojtur atë. Valët më veshin si uji i kripur që gërryen shkëmbinjtë në rërë.

Të ngjashme