Kryefjala Logo

Çfarë do të thotë me të vërtetë një djalë kur dëshiron të bëjë një pushim në një lidhje

18 Dhjetor, 2023 | 11:37 am

Ai ka nevojë për një pushim. Kjo nuk ka kuptim.

Arsyeja?

•Ai po përgatitet të angazhohet dhe është i frikësuar.

Në sipërfaqe, kjo nuk tingëllon mirë. Nëse një djalë po përgatitet të angazhohet, ai duhet të jetë i emocionuar dhe i sigurt për të ardhmen.

Por nuk është gjithmonë kështu.

Për disa djem, mendimi për të kaluar pjesën tjetër të jetës me një person është një gjë e frikshme, veçanërisht nëse ata janë rritur në një mjedis ku kanë përjetuar efektet negative të divorcit ose marrëdhënieve jofunksionale.

Ajo që ndodh shpesh është që djali duhet të marrë një pushim në mënyrë që të mund t’i kuptojë gjërat dhe të dijë me siguri se po merr vendimin e duhur.

Pasi të kuptojë rëndësinë e rolit tuaj në jetën e tij, ai kthehet, shpesh me një unazë fejese dhe besimin që ai është me personin e duhur për të ndarë jetën e tij.

•Ai nuk dëshiron të jetë në një marrëdhënie të përkushtuar me ju.

Kjo arsye është shpesh e vështirë për t’u tretur. Do të ishte më e lehtë nëse djali do të ishte 100 për qind i sinqertë dhe do t’ju thoshte pse donte një pushim.

Fatkeqësisht, shumë djemve u mungojnë aftësitë kur bëhet fjalë për komunikim.

Në vend që t’ju them të vërtetën duke thënë: “Shiko, fillimisht doja të isha me ty, por tani e kuptoj që nuk je personi me të cilin dua të kaloj pjesën tjetër të jetës sime”, është thjesht më e lehtë për të të thotë: “Dua të bëj një pushim.”

Në mendjen e tij, në vend që të jetë i hapur dhe t’i japë fund marrëdhënies, ai përpiqet të lehtësojë kalimin e tij nga marrëdhënia duke përdorur pushimin si një justifikim për t’u larguar.

•Ai nuk dëshiron të të lëndojë

Disa djem mendojnë se është më e lehtë t’ju thonë atë që dëshironi të dëgjoni në vend që t’ju thonë të vërtetën.

Ajo që ata nuk e kuptojnë është se të mos të thonë të vërtetën po të lëndon më shumë.

Sado e vështirë të jetë për ju ta kuptoni këtë, ka gjithmonë një arsye për çdo gjë që bën një person.

Kur një burrë thotë se dëshiron të bëjë një pushim, ka një arsye – ka gjithmonë një arsye! Dhe moskuptimi se arsyeja të bën të notosh në pishinën e të hutuarve dhe zemërthyerve.

Por tani ju keni më shumë qartësi dhe paqe mendore sa herë që një djalë thotë: “Dua të bëj një pushim”.

Të ngjashme