Kryefjala Logo

Çfarë do të thotë kur shihni një kungull vjollce, ngjyrë kafeje ose blu gjatë Halloween-it

4 muaj më parë

Nga bluja dhe bojëqielli në vjollcë dhe rozë, pavarësisht nëse ngjyrat shfaqen të lyera në kunguj natyralë ose në koshat e ëmbëlsirave të vetë lojtarëve që kërkojnë karamele, ato mund të simbolizojnë diçka të rëndësishme.

1. Kunguj lejla

Në vitin 2020, kungujt e purpurt u bënë simbolikë të një familjeje pa COVID. Nëse dikush e ka këtë në pragun e shtëpisë së tij, kjo do të thotë se ai është testuar ose se është në gjendje të mirë shëndetësore. Ideja e kungullit të purpurt i ndihmon fëmijët të kalojnë një Halloween argëtues dhe prindërit të pushojnë.

Këto shtëpi ka të ngjarë të kenë sende të mbështjella individualisht ose edhe dezinfektues duarsh. Të rriturit që shpërndajnë karamele do të mbajnë maska ose do të kenë çanta kapëse që presin jashtë për të eliminuar fare ndërveprimin. Kungulli i purpurt mund të shfaqet si një kungull i zakonshëm i lyer në vjollcë ose edhe një vizatim i thjeshtë i varur në dritare. Nëse shihni një kungull të purpurt, kjo është një shtëpi e mirë për t’u ndalur.

2. Kunguj kaf

Lëvizja e kungullit kafe filloi fillimisht nga Projekti i Kungullit Kaf.

Kungujt përdoren për të nënkuptuar alergjitë ushqimore. Një fëmijë me një alergji ushqimore zakonisht do të mbajë një kovë karamele kungull kafe gjatë mashtrimit ose guximit. Kjo do të thotë se ata nuk mund të kenë përbërës të caktuar, si kikirikët, dhe u jep të rriturve mundësinë të pyesin përpara se të japin karamele.

Një shtëpi me një dekorim me kungull ngjyrë kafeje, të tilla si një kungull i lyer ose një derë e varur, ka të ngjarë të ketë ushqime të tjera përveç karameleve. Idetë argëtuese për fëmijët me alergji ushqimore përfshijnë shkopinj me shkëlqim, ngjitëse, Play-Doh, këpurdha vampirësh ose flluska.

3. Kunguj blu

Një fëmijë që mban një kungull blu për të mbajtur karamele mund të ketë autizëm. Ky fëmijë mund të marrë pak më shumë kohë për të zgjedhur ëmbëlsirat e tyre të preferuara. Disa fëmijë me autizëm që janë joverbalë mund të mos thonë mashtrime, të flasin shumë ose të thonë ‘faleminderit’ – por ata janë ende po aq mirënjohës për trajtimin e tyre.

Kungulli blu u thotë të rriturve të jenë të durueshëm dhe të dobishëm dhe mund të zvogëlojë përvojat stresuese për disa fëmijë që mbingarkohen lehtësisht. Ka disa debate në komunitetin e Autizmit nëse kungujt blu kontribuojnë që njerëzit të ‘tjetërojnë’ fëmijët me Autizëm dhe të mos i lejojnë ata të shijojnë Halloween si çdo fëmijë tjetër.

4. Kunguj rozë

Kungujt rozë nxirren në mbështetje të ndërgjegjësimit për kancerin e gjirit. Natyrisht, kungujt rozë janë të bukur dhe mund të blihen nga disa kultivues të kungujve ose nga Projekti Pink Pumpkin për të mbledhur para për kërkimin e kancerit të gjirit. Tregoni mbështetjen tuaj duke blerë një kungull natyral rozë ose lyeni vetë një të zakonshme rozë.

Të ngjashme