Kryefjala Logo

Çfarë dëgjon në mengjes e ke harruar në drekë?Zgjidhja juaj për kujtesën!

12 Maj, 2022 | 12:20 pm

1.Lexoni libra.
Kështu jo vetëm që do të vini trurin në punë duke imagjinuar por do të keni edhe histori interesante për të treguar.

2.Bëni lojëra.
Janë mënyra më e mirë për të sfiduar trurin,ato elektronike përmirësojnë shpejtësinë dhe kujtesën e trurit.


3.Punoni me dorën e kundërt.
Kalojeni ditën duke bërë gjëra me dorën që nuk e përdorni dhe aty vendosni dhe orën,kështu do duhet të kujtoheni në cilën dorë e keni vendosur.


4.Memorizo numrat e telefonit
Mësoni përmendësh të paktën5 numra të familjarëve apo miqve të ngushtë.


5.Largohuni nga rutina
Mos shkoni në dyqanin ku jeni klient, hani gjëra për herë të parë parë, shkoni në lokale që s’keni qenë më parë dhe truri tuaj do zgjohet nga zakonet dhe do të jetë përsëri vigjilent.

Të ngjashme