Kryefjala Logo

Çfarë bën gjithmonë një narcisist në fund të një marrëdhënieje?

12 Janar, 2024 | 9:07 am

Një narcisist nuk do ta lërë partnerin të largohet lehtë.

1. Ata do të jenë të çmendur

Së pari dhe më kryesorja, narcisi kërkon t’ju fajësojë për gjithçka që shkoi keq. Ata refuzojnë të shohin pjesën e tyre në asgjë.

Një tipar i zakonshëm toksik i narcisistëve është ndjeshmëria e tyre e lartë dhe paaftësia për të pranuar kritikat. Shikuar shpejt si një sulm personal ose kërcënim kundër tyre, kushdo që vë në dukje të metat e tyre do të marrë zemërim.

2. Ata do të përpiqen t’ju bëjnë të ndiheni në faj

Këta mjeshtër manipulues nuk do të ndalojnë asgjë për të arritur rrugën e tyre. Meqenëse ata nuk mund ta pranojnë kur e kanë gabim, ata do të sigurohen t’ju thonë se jeni.

Ai do të përpiqet t’ju bëjë të ndiheni fajtorë për ndarjen me të. Ka një shans që ai të qajë si një mënyrë për të ngjallur emocione nga ju dhe për t’ju bërë të ndryshoni mendje.

Narcisti mund të sjellë gjërat e mira që kanë bërë për ju, të shprehë ndjenjat e tij për ju dhe t’ju tregojë se sa shumë kujdeset për ju.

E gjithë kjo është një taktikë për t’ju shtyrë në një drejtim tjetër nga ai që po shkonit.

3. Do të bëjnë premtime boshe

Në këtë pikë, udhëtimi i nënçmimit dhe fajit nuk ka funksionuar, kështu që ai ka të ngjarë të vazhdojë duke premtuar se do të ndryshojë. Megjithatë, është një reagim impulsiv ndaj asaj që po ndodh në këtë moment.

4.Ata do të përpiqen t’ju bindin se keni bërë një gabim

Ngjashëm me mënyrën se si veproi kur u përpoq t’ju pengonte të qëndroni, ai do t’ju bëjë të ditur se nuk pajtohet me vendimin tuaj dhe do t’ju thotë se është i gabuar.

Fjalët e tij ka të ngjarë të jenë shumë mizore dhe konfuzioni mund të vendoset kur filloni të besoni atë që ai thotë. Një narcisist është i mirë t’ju bindë se ka të drejtë.

Nëse keni kaluar shumë kohë me këtë person, mund të jetë e vështirë të shpëtoni nga gjithçka që ju është thënë. Ai e di këtë dhe mund t’ju manipulojë që të pranoni se jeni fajtor.

Kur përfundoni një marrëdhënie me një narcisist, mos u besoni gjërave që ata thonë dhe bëjnë.

Të ngjashme