Kryefjala Logo

Çështja numër 1 që çiftet zihen më së shumti!

2 Tetor, 2023 | 12:45 pm

Ndonjëherë marrëdhëniet ndihen sikur po gjuajmë emocionalisht njëri-tjetrin për gjërat më të thjeshta. Gjërat mund të shpërthejnë se cili shfaqje të shikoni në Netflix, ku të shkoni për darkë ose cila pjesë e shtëpisë ka nevojë për pastrim më parë.

Luftimet e pakuptimta mund të krijojnë ose prishin besimin.

Rrallëherë çiftet ulen, krijojnë një axhendë dhe debatojnë për një temë specifike siç janë financat. Ndonjëherë e bëjnë, por zakonisht lëndojnë ndjenjat e njëri-tjetrit në momente në dukje të pakuptimta që duket se nuk kanë të bëjnë absolutisht me asgjë.

Ajo që ka rëndësi nuk është vetë lufta. Ajo që ka rëndësi është se si partnerët reagojnë ndaj emocioneve negative në marrëdhënie. Nëse çiftet e shohin konfliktin si një mundësi rritjeje, ata mund të përshtaten me njëri-tjetrin dhe të rrisin mirëkuptimin e tyre për njëri-tjetrin, duke thelluar besimin e tyre tek njëri-tjetri dhe në marrëdhënie.

Nëse partnerët i largojnë emocionet negative në këto situata, ata përfundimisht mund të rilidhen me njëri-tjetrin, por besimi do të gërryhet pak. Me kalimin e kohës, incidentet e vogla dhe të pakuptimta do të shtohen derisa partnerët të mbeten të lënduar, të trishtuar dhe vetëm.

Konfliktet tipike janë thjesht një kujtesë se një marrëdhënie është dy njerëz të ndryshëm që punojnë së bashku për të kuptuar dallimet dhe për ta dashur njëri-tjetrin pavarësisht të metave.

Çfarë e bën dashurinë të zgjasë?

Kur ndodh konflikti në një marrëdhënie, partnerët duhet të bashkohen për ta kuptuar më mirë njëri-tjetrin. Ngjarja negative përpunohet dhe duke qenë se partnerët punojnë me njëri-tjetrin, mendja e tyre fokusohet tek gjërat pozitive të marrëdhënies. Ngjarjet negative harrohen.

Besimi ndërtohet kur na kujtohet se partneri ynë është aty për ne. Ata zgjasin dorën për ne ose na kapin dorën kur ne shtrijmë dorën për ta. Ne e kuptojmë se nevojat tona kanë rëndësi për partnerin tonë. Ne harrojmë detajet për lëndimin tonë dhe ngjarja negative në marrëdhënie na rrëshqet nga mendja.

Tani kur partneri ynë është i pamenduar, i largët emocionalisht ose i keq me ne, historia që i tregojmë vetes është se ata janë të “stresuar”. Ne u besojmë atyre, kështu që ne e riparojmë incidentin dhe rilidhemi me njëri-tjetrin. E qeshura dhe dashuria mbushin mosmarrëveshjet tona, sepse ne e dimë se kjo ngjarje do të zgjidhet dhe marrëdhënia jonë do të jetë më e mirë për shkak të saj.

Të ngjashme