Kryefjala Logo

Burri refuzon shtëpinë dhuratën nga vjehrri pasi e vendosi në emër të vajzës

22 Mars, 2023 | 3:08 pm

Një burrë ka shkaktuar një përçarje mes tij dhe vjehërrve të tij të ardhshëm pasi refuzoi një dhuratë martese që ishte menduar për të dhe të fejuarën e tij.

Ai i informoi ata se nuk ishte një dhuratë martese nëse nuk u jepej të dy partnerëve.

Vjehërrit i dhuruan atij dhe të fejuarës së tij një shtëpi të re, por ajo është vetëm nën emrin e saj.

Ai e nisi tregimin e tij duke treguar se ai dhe e fejuara i tij 27-vjeçare janë rritur në botë krejtësisht të ndryshme.

“Unë isha një emigrant që u zhvendos këtu kur isha 6 vjeç dhe padyshim që po mundoheshim shumë,” shkroi ai. “Prindërit e mi punuan jashtëzakonisht shumë për të siguruar për mua dhe vëllezërit e motrat [e mia] dhe ata gjithmonë e kishin prioritet arsimin tonë mbi gjithçka.”

Për shkak të vështirësive të familjes, burri ndau se ishte ëndrra e babait të tij që një ditë të kishte shtëpinë e tij pasi ata gjithmonë merrnin me qira në zona të shtrenjta me shkolla të cilësisë së lartë për fëmijët e tyre.

Fatkeqësisht, ai kurrë nuk pati mundësinë të përmbushte ëndrrën e tij që kur vdiq kur burri ishte 17 vjeç.

Nëna e tij vdiq tre vjet më parë pas një beteje me Covid.

Nga ana tjetër, e fejuara e burrit u rrit jashtëzakonisht e pasur dhe e privilegjuar, me paratë që ishin problemet më të vogla të familjes së saj. “Shkollat ​​private, rrobat e stilistëve, tre deri në katër pushime ndërkombëtare në vit duke fluturuar të parët ose klasë biznesi gjatë gjithë rrugës”, shkroi ai. “Prindërit e saj ishin në gjendje të mbulonin mjaft lehtë të gjitha shpenzimet vetë.”

Megjithatë, ai pretendon se e fejuara e tij është jashtëzakonisht inteligjent dhe të gjitha arritjet e saj ishin të merituara.

Burri ishte në gjendje të ndiqte kolegj vetëm me ndihmën e kredive studentore, bursave dhe punëve me kohë të pjesshme.

Burri i propozoi martesën gjashtë muaj më parë dhe deri më tani gjërat kishin shkuar mirë, deri para pak kohësh kur ai shkoi për darkë në shtëpinë e vjehrrit të tij të ardhshëm. “Prindërit e saj na thanë se për një dhuratë martese, do të na jepnin një shtëpi,” zbuloi ai. “E fejuara ime ishte shumë e gëzuar dhe megjithëse isha gjithashtu i lumtur, doja të dija edhe detajet.”

Pikërisht atëherë ai mësoi se shtëpia ishte vetëm në emrin e të fejuarës së tij dhe se prindërit e saj prisnin që ata të nënshkruanin një paramartesë për të mbrojtur çdo aspekt të vetëm para martesës “për çdo rast”.

Burri u ofendua që prindërit e të fejuarës së tij dukej se mendonin se ai ishte në kërkim të parave të tyre, veçanërisht duke marrë parasysh sa i suksesshëm ishte bërë në punën e tij. “Përfundova duke u thënë atyre se nuk mund ta quajnë dhuratë martese nëse ia japin vetëm një personi”, shkroi ai. “Më pas i thashë të fejuarës sime se refuzova të jetoja në një shtëpi që nuk e kam, dhe ajo e di saktësisht pse.”

Vjehërrit dhe e fejuara e tij ishin të mërzitur me të dhe ajo përfundoi duke qëndruar në shtëpinë e prindërve të saj ndërsa ai shkonte në shtëpi.

Burri beson se vjehërrit e tij të ardhshëm po e shpërfillin prejardhjen e tij dhe vështirësitë që ai duhej të kapërcente për të qenë i suksesshëm financiarisht, dhe tani po i heqin mundësinë për të jetuar ëndrrën e babait të tij për të pasur shtëpinë e tij me emrin e tij.

Të ngjashme