Kryefjala Logo

Burri pyet nëse gruaja e tij ‘ka të drejtë’ të blejë një karrocë fëmijësh 1500€ edhe pse ai mendon se është e paarsyeshme

22 Nëntor, 2023 | 11:59 am

Blerja e planifikuar e kushtueshme e një gruaje ka shkaktuar një debat me burrin e saj nëse ia vlente vërtet artikulli i nivelit të lartë.

Burri pranoi se gruaja e tij kishte gjysmën e të ardhurave të tyre të kombinuara, por ai nuk ishte dakord me disa nga zakonet e saj të shpenzimeve, veçanërisht për foshnjën e tyre të palindur.

Burri pyeti nëse gruaja e tij ‘kishte të drejtë’ të blinte një karrocë fëmijësh prej 1500 eurosh me paratë e tyre.

Marrja e vendimeve financiare për të cilat bien dakord të dyja palët është një dilemë me të cilën përballen shumë çifte të martuara.

Në një partneritet të përkushtuar ku financat tuaja do të ndahen, komunikimi është thelbësor. Uluni me partnerin tuaj për të diskutuar, për të bërë një tabelë dhe për të formuluar një plan në lidhje me të ardhurat dhe shpenzimet tuaja të përbashkëta.

Për shembull, të dy mund të bini dakord që të kontribuoni në një përqindje të caktuar të pagave tuaja në shpenzimet mujore. Ju gjithashtu mund t’i ndani faturat, me një partner që kujdeset për disa, ndërsa tjetri merret me pjesën tjetër.

Nëse do të bëni një blerje të madhe që do t’ju ndikojë të dyve, ia vlen të diskutoni paraprakisht për këtë.

Edhe pse karroca ishte mjaft e kushtueshme, gruaja e burrit kishte të drejtë të dëshironte ta blinte atë dhe meqenëse ishin mjaft mirë ekonomikisht për ta përballuar atë, nuk duhej të kishte shkaktuar konflikt në martesën e tyre.

Të ngjashme