Kryefjala Logo

Burri pretendon se ‘vajzat’ janë përgjegjëse për joshjen e burrave për të bërë zgjedhje të këqija në të gjitha fazat e jetës së tyre

15 Gusht, 2023 | 2:54 pm

Një burrë pohon se gratë janë fajtore për ‘joshjen’ e burrave për të bërë zgjedhje të këqija në jetë.

Titulli i postimit thotë: “Vëzhgim: vajzat vazhdimisht i kërcënojnë djemtë që të shkatërrojnë të ardhmen e tyre në çdo moment të jetës”,

“Më lejoni të shpjegoj më tej,” fillon ai postimin e tij. “Në shkollën e mesme, disa tipa djemsh priren të jenë të njohur me vajzat, të tillë si tregtarët e drogës, atletët, lojtarët, djemtë në grupe dhe djemë e festave.”

Ai pretendon se këta tipa djemsh nuk kanë të ardhme premtuese dhe ndoshta vetëm 1% e tyre do të përfundojnë të suksesshëm, gjë që bazohet në absolutisht asnjë të dhënë, përveç besimeve që ai mban në mendjen e tij. Ai beson se burrat janë të bllokuar në përpjekjet për t’u përshtatur në ndonjë nga këto kategori në mënyrë që të jenë të njohura me gratë, por pasi gratë piqen, ato kërkojnë burra dhe pasuri të qëndrueshme financiarisht.

Tani, burrat përpiqen të bëhen të pasur në mënyrë që të qetësojnë gratë, por nuk kanë “një grup aftësish me të ardhura të larta”, pasi ata thjesht kaluan vite duke u përpjekur për të…

Burri e bazon të gjithë argumentin e tij tek burrat që thjesht bëjnë gjëra për të kënaqur gratë. Ai jo vetëm që i bazon të gjitha argumentet e tij tek burrat që ekzistojnë vetëm për të ndjekur gratë, por ai gjithashtu i mbështet ato në atë që ai personalisht beson se gratë kërkojnë, duke i quajtur ato “mesazhe” që gratë u dërgojnë burrave në mënyrë që të përshtaten me idealet e tyre. Gratë nuk ekzistojnë vetëm për të kërkuar burra tërheqës – ato kanë autonominë e tyre. Përpjekja për të fajësuar gratë që vazhdimisht u dërgojnë mesazhe burrave në momente të ndryshme të jetës së tyre, supozon se gratë kujdesen kaq shumë. Në rast se duhej thënë, ata nuk e bëjnë.

“Gjatë adoleshencës suaj dhe në fillim të të 20-ave, mesazhi është: ‘Nëse festoni shumë, merrni drogë dhe silleni si një djalë nervoz pa të ardhme, do të tërhiqni vajzat. Por nëse përqendroheni në zhvillimin e një grupi aftësish me të ardhura të larta, ju shiheni si budalla”, pohon ai. Më pas, thotë ai, mesazhi është “nëse financon një makinë të shtrenjtë dhe shpenzon të gjitha paratë për t’u dukur i suksesshëm, do të tërheqësh vajzat. Por nëse kurseni para, jetoni sipas mundësive tuaja dhe bëni investime të mençura në vend të blerjes së një makine të shtrenjtë, ju shiheni si një njeri i mërzitshëm dhe i papërshtatshëm.” E gjithë kjo duket shumë specifike. A është ai i pandehuri, apo po i shpenzon të gjitha paratë e tij dashje apo s’duhet, duke u bërë kështu ai i padallueshëm? Duhet të bëhet e qartë se burrat janë qenie autonome, jo ndryshe nga gratë dhe jo nga të gjitha qeniet njerëzore, pavarësisht se sa mund të përpiqet qeveria ta heqë këtë.

Tërheqja e grave dhe të bësh gjëra për t’i tërhequr ato nuk duhet të jetë qëllimi juaj kryesor në jetë. Kjo është një sjellje e shkëlqyeshme e teksteve shkollore dhe, shpresojmë, reagimi nga postimi i këtij njeriu ishte i mjaftueshëm për ta bërë atë të kuptonte se ndoshta ai po e shikonte botën në mënyrën e gabuar. Gratë nuk jetojnë për burrat dhe burrat nuk jetojnë për gratë. Ne duhet të pranojmë përgjegjësinë për veprimet që bëjmë dhe ku na çojnë ato – nuk është faji i askujt, por joti.

Të ngjashme