Kryefjala Logo

“Burri me të cilin u njoha më mbushi me të qeshura, por burri me të cilin u martova më mbushi me lot”

2 muaj më parë

Isha në të njëzetat dhe e sapomartuar. U ula në dyshemenë e dhomës sime e shtrënguar pas krevatit me telefonin te veshi.

I qava të besuarës time në anën tjetër të linjës. Ajo ishte i vetmi person që isha i gatshëm t’i tregoja sekretin tim.

“Ai nuk do të flasë me mua,” thashë. “Atij nuk i intereson. Nuk ka rëndësi se çfarë i them unë. Ai është i ftohtë dhe është kaq mizor.”

Ajo dëgjoi.

Nuk ka asgjë tjetër që ajo mund të bëjë.

E bëra atë një marrëse pa dëshirë të lotëve të mi. E vendosa në një pozicion konflikti, por nuk isha plotësisht e vetëdijshme për këtë, sepse ishim të rinj dhe e konsideroja një nga shoqet e mia më të mira. Por ajo ishte motra e burrit tim.

E thirra sepse nuk mund t’i bëja të ditur familjes dhe miqve të mi ose do ta urrenin.

“Ai duket si një Kennedy,” tha tezja ime. “Ai është një djalë kaq i madh.”

Unë po takohesha me një burrë tepër të mrekullueshëm. Ne u takuam në kolegj kur unë isha vetëm 19 vjeç dhe ai ishte 20. Unë isha gati 25 vjeç kur u martuam. Mendova se e njihja të dashurin tim të kolegjit. Por unë nuk e bëra.

Kjo ishte një nga telefonatat e shumta që i bëra motrës së burrit tim.

Ajo ishte dalja ime e vetme dhe ikja ime e vetme.

Nuk mund ta mbaja dot të gjithë ftohtësinë dhe mizorinë që më hodhi burri im.

Ishte irracionale dhe nxitëse çmendurie. Ai qëndroi jashtë gjithë natën dhe u kthye në mëngjes dhe më pas më tha se nuk kisha të drejtë të zemërohesha me të. Ai mund të luante letra dhe të mos kthehej në shtëpi. Ai vazhdoi të mos më fliste për tre javë, sepse si guxoj të zemërohem me të.

Një herë tjetër më pyeti.

Cila është puna e madhe nëse më la në një lokal?

Djemtë e tjerë menduan se ishte qesharake të ngriheshin dhe t’i linin të gjitha gratë atje pa rrugëdalje për në shtëpi. Ishte e gjitha argëtim i mirë. Burri im përsëri vazhdoi të kthente mbi mua zemërimin e keqbërjeve të tij.

Burri im dërgoi një mesazh shumë të qartë.

Në fakt, ai e tha atë mëngjesin që kisha qëndruar gjithë natën zgjuar duke pritur që të kthehej në shtëpi.

“Si guxon të më flasësh në atë mënyrë. Si guxon të zemërohesh me mua.”

“Çdo grua do të ishte e çmendur,” thashë. ” U zgjova në mes të natës me shqetësimin se diçka të kishte ndodhur.”

Burri im nuk e dërgoi kurrë këtë mesazh gjatë kohës që u takuam. Filloi menjëherë pasi u martuam.

“Ti ke sjellë në shtëpi gjënë e gabuar nga dyqani ushqimor,” i thashë.

“Mos u zemëro kurrë me mua,” tha ai. “Nëse do diçka, shko në dyqan dhe merre vetë.”

U befasova nga reagimi i burrit tim. Nuk e njoha njeriun përballë. I dashuri im nuk më foli kurrë në këtë mënyrë. Ai kurrë nuk ishte i ftohtë dhe mizor me arrogancë. Pasi u fejuam, fillova të vë re një ndryshim të vogël tek ai, por nuk ishte diçka e tillë.

Unë do ta përshkruaja atë si më shumë të ftohtë sesa mizore.

Një herë i kërkova të shkonte me mua te luleshitësi dhe ai nuk pranoi. Unë iu luta duke i thënë se, për shkak se nëna ime ishte e sëmurë, duhej ta planifikoja vetë të gjithë dasmën dhe do të më pëlqente shumë shoqëria. Burri im tha se ishte një burrë i zënë dhe kishte punë për të bërë. Por takimi ishte në mbrëmje sepse edhe unë punoja.

Nëse më duhej të më merrnin nga operacioni, ai refuzoi.

Nëse doja që macja ime e fëmijërisë të jetonte me ne, ai refuzoi.

Nëse doja që ai të shkonte në spital me mua kur djali ynë të bënte operacion, ai refuzoi

Nuk kishte rëndësi sa e madhe apo e vogël. Sa i natyrshëm apo i panatyrshëm ishte reagimi i tij. Ai nuk u interesua. Ai do të zemërohej me mua për ndikimin e tij në ditën e tij ose përpjekjen për të. Ai nuk ndjeu asgjë.

Ai më shikoi duke qarë aq fort sa do të më plaste fyti në fytyrë.

Nuk është normale të kesh një burrë që thotë se është shumë i zënë për të marrë gruan dhe foshnjën e porsalindur nga spitali, sepse ai u largua kur lindi foshnja. Por asgjë që bëri burri im nuk ishte normale apo e natyrshme.

Nuk është normale që një fqinj të duhet të insistojë që burri juaj t’ju marrë kur jeni duke pritur një fëmijë të ri në familjen tuaj.

Ai duhej të hakmerrej për dikë që i thoshte se çfarë të bënte.

Nuk është normale që burri juaj të refuzojë t’ju marrë kur jeni nën anestezi për operacion oral. Është edhe më pak normale që ai të mos pyesë veten se si keni arritur në shtëpi atë ditë. Nuk është normale që një burrë të zemërohet, nuk mund të bësh një udhëtim pune me të sepse nëna jote po vdes. Është edhe më pak normale që ai burrë të përgjigjet me: “Nëna jote ka vdekur përgjithmonë”

Nuk është normale që burri juaj të refuzojë t’ju marrë kur jeni nën anestezi për operacion oral. Është edhe më pak normale që ai të mos pyesë veten se si keni arritur në shtëpi atë ditë. Nuk është normale që një burrë të zemërohet, nuk mund të bësh një udhëtim pune me të sepse nëna jote po vdes. Është edhe më pak normale që ai burrë të përgjigjet me: “Nëna jote ka vdekur përgjithmonë”. Nuk është normale që një burrë të mos qajë kur një qen vihet në gjumë përgjithmonë.

Është edhe më pak normale kur është qeni i familjes së vetë atij njeriu.

Ka shumë më tepër shembuj që kam për atë që nuk është normale dhe çfarë është edhe më pak normale për t’u ndarë.

Është realiteti i tmerrshëm i narcisizmit.

Të ngjashme