Kryefjala Logo

Burri kërkon këshilla sepse gruaja do të kthehet në punë, por ai mendon se ajo i përket shtëpisë dhe foshnjës

2 Janar, 2023 | 1:39 pm

Martesa ka të bëjë me kompromisin dhe arritjen e një marrëveshjeje të arsyeshme me bashkëshortin tuaj për atë që është më e mira për ju dhe familjen tuaj.

Një burrë zbuloi se ai është në mosmarrëveshje me gruan e tij për vendimin e saj për t’u kthyer në punë pasi lindi vajzën e tyre.
“Vajza jonë nuk ishte e planifikuar, në fakt, gruaja ime kishte thënë se ajo nuk donte të kishte një fëmijë derisa të ishte të paktën në të 30-at e saj”, shkroi burri. “Por gjërat nuk funksionuan në atë mënyrë dhe ne zbuluam se ne prisnim fëmijë kur gruaja ime ishte shumë vonë në shtatzëninë e saj që do të thotë se ajo nuk kishte vërtet një zgjedhje, ligjërisht duhej të ndodhte.”

Burri dhe gruaja e tij përfundimisht vendosën të martoheshin ndërsa ajo ishte shtatzënë, një vendim që burri pretendon se gruaja e tij “e mori me vështirësi”.

Fillimisht, burri dhe gruaja e tij ranë dakord që ai të ishte prindi në shtëpi i vajzës së tyre pasi gruaja e tij donte të punonte.

Ajo ka vite që punon për të qenë mësuese.

“Ajo ka qenë në universitet, ka marrë një diplomë bachelor, një diplomë master ,” shkroi burri. “Megjithatë, ajo mësoi se ishte shtatzënë para se të fillonte punën dhe nuk mund ta pranonte më këtë pozicion.”

Burri argumentoi se ai fiton një pagë më të lartë se ajo që do të merrte gruaja e tij.

Burri shton se ai ka punuar që në moshën 15-vjeçare dhe merr një pagë të lartë dhe pritet të rritet vitin e ardhshëm.

“Për ta krahasuar, gruaja ime do të fitonte rreth 22,000$ – 24,000 $ndërsa unë aktualisht fitoj 37,500 $ para rritjes së pagës sime në vitin e ri. E gjithë kjo para taksave,” përfshin burri.

Tani, burri po pendohet për vendimin e tij fillestar për të qëndruar në shtëpi me foshnjën, pasi ai do të fitonte një pagë më të lartë se gruaja e tij nëse do të ndërronin rolet.

“Më duket qesharake që të heq dorë nga puna ime tani”, shkroi ai. “Ky nuk është rasti kur unë mendoj se ajo i takon shtëpisë duke rritur fëmijë dhe pjekje byreku, por më shumë se çfarë është më mirë financiarisht për familjen tonë.”
Gruaja e burrit refuzon të lërë të gjithë punën e saj të palodhur dhe edukimin të shkojë dëm duke u bërë një nënë që qëndron në shtëpi.

Kohët e fundit, gruaja e burrit ka arritur në pikën e thyerjes së të qenit në shtëpi me fëmijën e tyre.

“Ajo po refuzon të qëndrojë në shtëpi me fëmijën dhe po aplikon për punë,” zbuloi ai.

“Ajo po përdor mbrojtjen se e gjithë jeta e saj do të ishte humbje nëse i duhet të qëndrojë në shtëpi,ajo mendon se nuk do të jetë në gjendje të hyjë në mësimdhënie nëse nuk e bën atë tani, pikërisht këtë sekondë sepse do të ketë një hendek midis diplomimit të saj dhe kërkimit të punësimit.”

Ai argumenton se gruaja e tij po refuzon të “shikojë pamjen më të madhe”.
“Unë e kuptoj pse ajo është kaq e mërzitur. Unë e kuptoj pse ajo dëshiron të punojë dhe e kuptoj zhgënjimin e saj”, shkroi burri.

“E di që kjo nuk është ajo që ajo apo ne kemi planifikuar, por është më e mira për familjen tonë tani. Ne të gjithë duhet të bëjmë sakrifica dhe unë kam dhe do të bëj në të ardhmen.”

“Ky është një argument i vazhdueshëm dhe ne nuk po arrijmë askund,” shkroi burri.
Ju si mendoni?

Të ngjashme